Atleistas J. Mourinho pinigais nesiskųs: "Man Utd" išmokės didžiausią kompensaciją futbolo istorijoje

Antradienį ryte visą sporto pasaulį apskriejo netikėtos naujienos – iš "Manchester United" trenerio pareigų buvo atleistas Jose Mourinho.

"Raudonieji velniai" sekmadienį pralaimėjo "Liverpool" ekipai, tačiau prie portugalo atleidimo prisidėjo ne tik nesėkmė principinėje dvikovoje, bet ir visą sezoną demonstruojami itin prasto komandos rezultatai.

"Manchester United" su strategu siejo ilgalaikę ateitį, todėl ir neskubėjo jo atleisti šiame sezone. J. Mourinho šių metų sausį pasirašė naują sutartį su klubu, turėjusia galioti iki 2020 metų su galimybe dar metams ją pratęsti.

"Raudonųjų velnių" vadovybė tik šį sezoną suprato, kad šis sutarties atnaujinimas buvo didžiausias klubo pralaimėjimas, nes dabar portugalui reikės išmokėti įspūdingą kompensaciją.

Įvairių šaltinių teigimu, J. Mourinho iš klubo turėtų gauti apie 24 mln. svarų sterlingų. Tokio dydžio kompensacijos iki šiol futbolo pasaulyje nebuvo gavęs joks kitas treneris.

J. Mourinho karjeroje tai buvo trečias kartas, kai jį atleidžia klubas – su juo anksčiau bendradarbiavimą nei buvo planuota baigė tiek Madrido "Real", tiek Londono "Chelsea", tiek ir dabar "Man Utd".