"Atletico" įveikė "Monaco" ir užsitikrino vietą Čempionų lygos aštuntfinalyje

Trečiadienį vakare A ir D grupėse sužaistos pirmos dvejos 5-ojo turo rungtynės.

Namuose Madrido "Atletico" priėmė "Monaco" futbolininkus. Diego Simeone auklėtiniai su varžovais iš Prancūzijos problemų neturėjo - šventė pergalę rezultatu 2:0 ir džiaugėsi užsitikrinta vieta aštuntfinalyje.

Jau 2-ąją minutę po Koke smūgio į "Monaco" vartus krito pirmasis įvartis. 24-ąją minutę Antoine'as Griezmannas padidino pranašumą, kai sulaukė perdavimo iš puikiai sužaidusio Angelio Correa.

Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė buvęs "Atletico" žaidėjas Radamelis Falcao. Kolumbietis 83-ąją minutę turėjo auksinę progą įnešti bent kiek intrigos į rungtynes, tačiau jo apsilankymas naujajame klubo stadione nebuvo sėkmingas - puolėjas nerealizavo 11 m. baudinio.

"Atletico" turi 12 taškų, o už jų nugaros esanti Dortmundo "Borussia" šį vakarą pabandys išlyginti rezultatą turnyrinė lentelėje.

Kitose rungtynėse Maskvos "Lokomotiv" namuose tokiu pačiu rezultatu pranoko Stambulo "Galatasaray". Rusams tai buvo ne tik pirmoji pergalė Čempionų lygoje, be ir pirmieji taškai, kurie išlaiko galimybes pakovoti dėl patekimo į Europos lygą.

Savo ruožtu pralaimėjimą patyrusi "Galatasaray" jau automatiškai leido "Porto" ir "Schalke" klubams žengti į aštuntfinalį.

Rezultatai:

"Atletico" 2 - 0 "Monaco"
2' [1 - 0] B. Badliashile (į savus vartus)
24' [2 - 0] A. Griezmann
82' S. Savič ("Atletico") pašalintas iš aikštės
83' R. Falcao ("Monaco") nerealizavo 11 m. baudinio.

"Lokomotiv" 2 - 0 "Galatasaray"
43' [1 - 0] R. Donk (į savus vartus)
54' [2 - 0] V. Ignatjev