"Atletico" pratęsimo metu nutraukė "Real" dominavimą UEFA Supertaurėje (VIDEO)

Trečiadienį visos futbolo gerbėjų akys buvo nukrypusios į Taliną - į Estijos sostinę atvyko du futbolo gigantai. 15 tūkst. žiūrovų talpinančiame stadione dėl UEFA Supertaurės trofėjaus susikovė du Madrido klubai - "Real Madrid" ir "Atletico".

Po permainingos ir pratęsimo pareikalavusios kovos netikėtai triumfavo "Atletico" komanda - 4:2. Madrido "Real" komandai tai buvo pirmas pralaimėtas finalas iš paskutinių 14-os.

Rungtynės "Atletico" komandai prasidėjo idealiai - jau pirmąją minutę Diego Costa pats susikūrė sau progą ir aštraus kampo nuginklavo Keylorą Navasą. Rezultatas netikėtai tapo 0:1 ir Madrido "Real" buvo giliai sukrėsti.

Po greito įvarčio Madrido "Real" komanda bandė atsitiesti ir pradėti žaisti savo futbolą. "Baltieji" kontroliavo kamuolį, tačiau itin pavojingų progų per pirmąsias 15 minučių taip ir nesukūrė.

16-ąją minutę Juleno Lopetegui treniruojama komanda sukūrė pirmąją rimtą progą - Marcelo atliko itin aštrų perdavimą į baudos aikštelę, ten Marco Asensio itin originaliai pabandė nukreipti kamuolį į varžovų vartus, tačiau Janas Oblakas reagavo į pirmąjį smūgį.

27-ąją minutę lygybė buvo sugrąžinta - dešiniajame krašte spurtavęs Garethas Bale'as atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten sudėtingoje situacijoje iš varžovų išlindęs Karimas Benzema taikliai galva smūgiavo į varžovų vartus.

Po kelių minučių Madrido "Real" sukūrė dar vieną greitą ir itin pavojingą ataką, kai su kamuoliu bėgti pasileidęs Marco Asensio smūgiavo visai šalia virpsto.

Vėliau dominuoti su kamuoliu pradėjo "Atletico". Ispanijos vicečempionai rezgė atakas varžovų baudos aikštelėje ir neleido jiems net pagalvoti apie galimybę laisvai jaustis savo pusėje.

Antrasis kėlinys prasidėjo gana panašiai - "Atletico" vėl daugiau laiko žaidė su kamuoliu, bet pavojaus nebuvo nei prie vienų, nei prie kitų vartų.

62-ąją minutę Juanfranas prisivirė košės savo baudos aikštelėje - po kampinio sužaidė ranka ir į "Atletico" vartus buvo paskirtas 11 m. baudinys. Sergio Ramosas stojo jo realizuoti ir tai padarė sėkmingai - Madrido "Real" jau įgijo įvarčio pranašumą.

Po įvarčio "Atletico" žaidimas stipriai nepasikeitė, o progomis abi komandos taip pat negalėjo pasigirti.

78-ąją minutę "Atletico" rado priešnuodžių prieš Madrido "Real" gynybą ir rezultatas galiausiai vėl tapo lygus. Marcelo suklydo prie savo šoninės linijos, leido pabėgti Juanfranui, o ten baudos aikštelėje erdvę suradęs D. Costa vėl pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Per likusį pagrindinį laiką komandos daugiau tikslių smūgių į vartus nepasiuntė ir Taline buvo skelbiamas pratęsimas, padovanojęs žiūrovams dar 30 minučių intriguojančio futbolo.

Pridėto laiko metu daugiau jėgų buvo "Atletico" futbolininkų gretose. 98-ąją minutę Raphaelis Varane prarado kamuolį prie pat savo vartų, Thomas Partey pakėlė puikų kamuolį Sauliui Niguezui, o šis nuostabius smūgiu nepaliko jokių vilčių Keylorui Navasui.

Madrido "Real" tragedija pratęsimo metu tęsėsi - "baltieji" vėl suklydo aikštės viduryje, Diego Costa atitrūko nuo Dani Carvajalio ir Koke puikiu smūgiu padėjo galutinį tašką šioje dvikovoje.

UEFA Čempionų lygos nugalėtojai šiame turnyre buvo triumfavę paskutinius du metus. "Atletico" pavyko nutraukti savo priešų dominavimą ir trečią kartą per savo istoriją iškovoti Supertaurės trofėjų.

Rezultatas:

"Real Madrid" 2 - 4 "Atletico"
1' [0 - 1] D. Costa
27' [1 - 1] K. Benzema
63' [2 - 1] S. Ramos (11 m. baudinys)
79' [2 - 2] D. Costa
98' [2 - 3] Saul
104' [2 - 4] Koke


Startinės sudėtys:

"Real Madrid": Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos; Bale, Isco, Asensio; Benzema.

"Atletico": Oblak; Juanfran, Godín, Savic, Lucas; Rodri, Koke, Saúl, Lemar; Diego Costa, Griezmann.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...