Auksinis jaunųjų žalgiriečių sezonas

2006 m. gimimo FA „Žalgirietis“ auklėtiniams 2017 metai išties buvo puikūs. Po dramatiškos kovos jie tapo Lietuvos čempionais, kiek vėliau iškovojo ir „Flinto“ taurę, o sezoną vainikavo puikus pasirodymas „Ateitis Cup“ turnyre.

Lietuvos čempionate Žalgiriečiai Rytų regione žaidė aštuonių Vilniaus komandų grupėje, užėmė antrą vietą ir pateko į Lietuvos finalinį etapą. Pastarasis vyko „Arvi“ arenoje, Marijampolėje. Jo metu aštuonios komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. A pogrupis: FA „Žalgirietis“, FA „Šiauliai“, SM „Garliava“ ir FC „Džiugas“. B pogrupis: Vilniaus BFA, Marijampolės komanda, Klaipėda FM 1 ir Mažeikių SM. Žalgiriečiams pogrupio rungtynės susiklostė palankiai – 1:0 laimėta prieš Šiaulių ir Garliavos futbolininkus, net 5:0 įveikta Telšių „Džiugo“ komanda.
 
Finale žalgiriečiai susitiko su gerai pažįstamais varžovais iš Vilniaus – Baltijos futbolo akademijos auklėtiniais. Rungtynės buvo labai permainingos ir kovingos, jas vaikai atsimins tikrai ilgai. Likus 5 min. iki rungtynių pabaigos, BFA pirmavo 2:0. Atrodė, kad vilčių iškovoti čempionų taurę jau nėra. Bet likimas ir sportinė sėkmė buvo žalgiriečių pusėje. Įmušę greitą įvartį ir keldami paskutinį kampinį jie rezultatą išlygino. Baudinių serija virto tikru trileriu, kuriame sėkmė lydėjo žalgiriečius. Laimėję rezultatu 11:10 žalgiriečiai išplėšė iš BFA rankų čempionų taurę. 
 
Dar vienas trofėjus 2006 m. gimimo žalgiriečių laukė LFF stadione, kur vyko „Flinto taurė – 2017“. Varžybose dalyvavo visos aštuonios pajėgiausios Vilniaus komandos, bet pirmą vietą užėmė būtent žalgiriečiai.
 
Reikia paminėti „Ateities Cup“ turnyrą, kuriame iš viso dalyvavo net 48 komandos. Čia rungėsi ne tik Lietuvos, bet ir garsių užsienio futbolo klubų akademijų komandos:  „Juventus“, „Borussia“, „Liverpool“ ir kt. Kadaise mūsų vaikų svajone buvo sužaisti su tokiomis komandomis, tačiau pasirodo svajonės pildosi. Žalgiriečiai nugalėjo Oslo komandą iš Norvegijos ir savo pogrupyje užėmė pirmąją vietą. Tai garantavo patekimą į pajėgiausių ekipų šešioliktuką. Laimėta ir prieš stiprią Daugplio ekipą, o tai reiškė, kad ketvirtfinalyje laukė grėsmingas varžovas – Dortmundo „Borussia“. Vis dėlto, jaunieji žalgiriečiai įgavo pagreitį, nieko nebijodami išėjo į aikštę, išlaukė savo momento ir 1:0 nugalėjo Vokietijos superklubo komandą. Dėl patekimo į finalą žalgiriečiai grūmėsi su Turino „Juventus“ komanda. 
 
Rungtynės buvo kovingos, vaikai laikėsi rungtynių plano, bet likus 5 min. iki rungtynių pabaigos, žalgiriečių klaida pasinaudoję italai pelnė vienintelį įvartį ir laimėjo 1:0. Komandos trenerių teigimu, tai buvo vienos iš įdomiausių rungtynių, kokias jų auklėtiniai buvo žaidę. Rungtynėse dėl 3 vietos žalgiriečiai susitiko su garsiąja „Liverpool“ komanda. Rungtynės buvo sudėtingos, nes buvo daug jėgų atiduota per pastarąsias dvi dienas. Kova buvo rimta, tačiau galiausiai teko pripažinti varžovų pranašumą. Svečiai iš Anglijos laimėjo 1:0. 
 
„Esame labai laimingi, kad tokiame turnyre užėmėme aukštą ketvirtą vietą. Komanda jautėsi pakylėta ir nusiteikusi dar didesniems darbams. Įrodėme, kad tik sunkiai dirbant pasiekiamas puikus rezultatas. Sveikiname visą 2006 m. gimimo kolektyvą ir visus tėvelius, kurie serga ir pergyvena rungtynėse“, – po paskutinių rungtynių kalbėjo komandos treneris Liutauras Mažeika.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...