Baltarusiai imasi priemonių: stabdomi jaunių ir jaunimo čempionatai © JumpStory nuotr.

Pasaulio sportą paralyžiavusi koronaviruso infekcija, atrodo, įbaugino ir ypatingą drąsą demonstravusius Baltarusijos funkcionierius. Atšaukiami jaunių ir jaunimo futbolo čempionatai, rašo lrytas.lt.

Nors šalyje itin sparčiai plinta koronaviruso užkratas, baltarusiai likusiam pasauliui demonstruoja išskirtinę drąsą – tęsia įvairių sporto šakų pirmenybes. Idėją palaiko ir prezidentas Aleksandras Lukašenka, viešai išrėžęs, kad geriausia priemonė – pirtis, traktorius, sportas ir degtinė.

Panašu, kad drąsa jau ėmė sekti, nes iš visų regionų plaukia žinios apie perpildytas ligonines, masiškai sergančius medikus. Į viešumą iškilo žinia apie po Gomelyje surengtų Baltarusijos sportinės gimnastikos pirmenybių įvykusį COVID-19 protrūkį.

Baltarusijos futbolo federacija pranešė, kad atšaukia vaikų ir jaunimo futbolo pirmenybes. Nurodoma priežastis – Baltarusijos sporto ir turizmo ministerijos rekomendacija. Čempionatai stabdomi neribotam laikui.

Tiesa, prieš porą savaičių prasidėjęs Baltarusijos vyrų futbolo čempionatas tęsiasi – šiandien turi vykti dvejos rungtynės.

Futbolo čempionatai dar neatšaukti Tadžikistane, Nikaragvoje ir Burundyje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...