Baltijos moterų lyga: pozityvūs pokyčiai, finalinis ketvertas vyks Šiauliuose

Trečiadienį Rygoje vyko Lietuvos, Latvijos ir Estijos, o taip pat ir Baltarusijos federacijų bei Baltijos moterų futbolo lygoje ateinantį sezoną planuojančių dalyvauti klubų atstovų susirinkimas. 

Jame buvo aptarti pagrindiniai varžybų organizavimo klausimai bei priimti svarbūs nutarimai siekiant 2018 metų Baltijos moterų futbolo lygos sezoną paversti patrauklesniu tiek komandoms, tiek ir moterų futbolu besidomintiems aistruoliams.

Susirinkime dalyvavo ir Baltarusijos moterų futbolo čempionės Minsko ZFK „Minsk“ komandos atstovai, kurie praėjusį sezoną rimtai svarstė galimybę dalyvauti turnyre, tačiau tam tikri niuansai to padaryti neleido. Šįsyk baltarusiai išreiškė pageidavimą būti priimti į ateinančio sezono Baltijos lygos dalyvių šeimą, o visos federacijos bei klubai šiam prašymui pritarė.

Minsko klubas pastaraisiais metais ne tik diktuoja madas šalies čempionate, bet ir galingai rungtyniauja UEFA moterų Čempionių lygos varžybose. Pastaruosius tris sezonus baltarusės be didesnio vargo peržengia atrankos etapą. 2016 metų sezone ZFK „Minsk“ šešioliktfinalyje nusileido FC „Barcelona“ ekipai, su kuria dar šiais metais aštuntfinalyje varžėsi ir „Gintra-Universitetas“. Prabėgusiame sezone minskietės taip pat pateko tarp pajėgiausių 32-iejų Europos klubų, tačiau toliau žengti sutrukdė Prahos „Slavia“.

Taigi, 2018 metų sezone Baltijos lygoje iš viso dalyvaus 7 komandos – čempionių titulą ginsianti Šiaulių „Gintra-Universitetas“, „Kauno Žalgiris“, etatinės UEFA moterų Čempionių lygos dalyvės Rygos futbolo mokykla bei Pernu „Pärnu JK“, Liepojos FK „Liepāja“, Talino „Flora“ bei lygoje debiutuosianti ZFK „Minsk“.

Taip pat nuspręsta, kad turnyras vyks vieno rato sistema – visos dalyvausiančios komandos tarpusavyje sužais po kartą. Siekiant sustiprinti lygos žinomumą bei skatinant didesnę intrigą bei ažiotažą, pirmąsias 4-ias pozicijas turnyrinėje lentelėje užėmusios komandos atskirai varžysis finalo ketverto varžybose, kurios bus surengtos Šiauliuose. Finalinis ketvertas planuojamas rudenį, spalio 26–28 dienomis.

Ne ką mažiau svarbu ir tai, kad futbolo gerbėjai Baltijos moterų futbolo lygos kovomis galės mėgautis ne tik palaikydami savo numylėtines stadione, tačiau ir stebėti jų pasirodymus išvykose, nes visos rungtynės bus transliuojamos tiesiogiai internetinėse televizijose.

Praėjusiais metais Baltijos lygos varžybų organizavimo ambasadore buvo Latvijos futbolo federacija, ateinantį sezoną šios pareigos patikėtos Lietuvos futbolo federacijai.