"Barca" prarado taškus derbyje, "Atletico" palaužė trečią pralaimėjimą iš eilės patyrusią "Valencia" (VIDEO)

Ispanijos "La Liga" pirmenybėse šeštadienį sužaistos dar ketverios 22-ojo turo rungtynės.

Katalonijos sostinėje įvyko Barselonos miesto derbis, kuriame ginklus surėmė "Espanyol" ir "Barcelona". Itin prastomis oro sąlygomis vykusi dvikova nugalėtojo neišaiškino - svečiai iš "Camp Nou" rungtynių pabaigoje pasiekė lygiąsias.

Ernesto Valverde į šias rungtynes įnešė rotacijos - ant suolo paliko svarbiausią ekipos žaidėją Lionelį Messi, kuris aikštėje pasirodė tik 59-ąją minutę. Pirmajame kėlinyje su kamuoliu dominavo "Barca", tačiau itin daug progų svečiai nesusikūrė, apart Philippe Coutinho smūgio į vartų konstrukciją.

"Espanyol" ieškojo ir savo progų, o Marcą-Andre ter Stegeną netikėtai nuginklavo 66-ąją minutę minutę. Po puikaus Sergio Garcia aukšto perdavimo Gerardo Martino smūgiu galva išvedė šeimininkus į priekį.

Tačiau be pralaimėjimų šį sezoną "La Liga" pirmenybėse žygiuojanti "Barca" nebuvo nusiteikusi užbaigti savo serijos - 82-ąją minutę svečius nuo nesėkmės išgelbėjo Gerardas Pique, pasižymėjęs standartinės situacijos metu.

"Barcelona" sąskaitoje - 58 taškai ir pirmoji pozicija. Savo ruožtu "Espanyol" lieka 15-oje vietoje.

Kitos anksčiau įvykusios rungtynės taip pat pasibaigė nulinėmis lygiosiomis tarp "Getafe" ir "Leganes", o "Girona" namuose patiesė Bilbao "Athletic", kuris nutraukė savo nuo lapkričio mėnesio besitęsusią nepralaimėtų rungtynių seriją.

Paskutinėse vakaro rungtynėse susigrūmė dvi turnyrinės lentelės kaimynės - Madrido "Atletico" ir "Valencia". Diego Simeone auklėtiniai rezultatu 1-0 palaužė svečius ir įsirašė itin svarbią pergalę.

Pergalingas rungtynių įvartis krito 59-ąją minutę - Angelis Correa nuostabiu smūgiu iš maždaug 25 metrų nepaliko jokių vilčių Neto ir ir taip atnešė pergalę savo komandai.

Antroje vietoje esantis "Atletico" nuo lyderių sumažino atsilikimą iki 9 taškų, o "Valencia" turėjo susitaikyti su trečiu pralaimėjimu iš eilės. Madrido "Real" yra sužaidęs rungtynėms mažiau, todėl turės galimybė aplenkti "šikšnosparnius".

Rezultatai:

"Espanyol" 1 - 1 "Barcelona"
66' [1 - 0] G. Moreno
82' [1 - 1] G. Pique


Vaizdo įrašą galite peržiūrėti tik atsidarę nuorodą į "Youtube" svetainę

"Getafe" 0 - 0 "Leganes" (VIDEO)

 

"Girona" 2 - 0 "Ath. Bilbao" (VIDEO)
7' [1 - 0] C. Stuani (11 m. baudinys)
65' [2 - 0] C. Stuani

 

"Atletico" 1 - 0 "Valencia" (VIDEO)
59' [1 - 0] A. Correa

 

Turnyrinė lentelė: