"Barcelona" puolimo trio nuliūdino "Eibar" ekipą, "Atletico" trečią kartą iš eilės sužaidė lygiosiomis

Šeštadienį Ispanijos "La Liga" pirmenybėse sužaistos trejos 9-ojo turo rungtynės.

Pirmoji akistata įvyko baskų regione, kur vietos "Eibar" priėmė "Barcelona" futbolininkus. Priekinės linijos žaidėjų vedami katalonai pasiekė ketvirtąją pergalę iš eilės šalies pirmenybėse.

13-ąją minutę svečius iš Barselonos į priekį išvedė Antoine'as Griezmannas. Per likusį pirmojo kėlinio laiką "Eibar" turėjo ne vieną šansą išlyginti rezultatą, tačiau "Barca" išvengė nemalonumų prie savo vartų.

Antrajame kėlinyje pranašumą padidino Lionelis Messi, pasižymėjęs 58-ąją minutę. Visiškas nokdaunas varžovams buvo suduotas 66-ąją minutę, kai po to pačio L. Messi perdavimo tiksliai kamuolį į vartus nukreipė Luisas Suarezas.

Tai buvo pirmas kartas šiame sezone, kai toje pačioje dvikovoje pasižymėjo naujasis "Barcelona" puolimo trio – Griezmannas, Messi ir Suarezas.

Pergalę pasiekusi "Barcelona" bent laikinam šoktelėjo į lyderio poziciją. Madrido "Real" vakare turės galimybę susigrąžinti prarastą vietą.

Kitose rungtynėse trečią kartą iš eilės ir ketvirtą per pastarąsias penkerias dvikovas be pergalės liko Madrido "Atletico" komanda. Diego Simeone auklėtiniai rungtynių pabaigoje turėjo susitaikyti su lygiosiomis prieš "Valencia".

36-ąją minutę Diego Costa išvedė šeimininkus į priekį, tačiau 82-ąją minutę nuostabiu baudos smūgiu rezultatą išlygino Dani Parejo. Be to, "Valencia" prieš pat įvartį įgijo kiekybinį pranašumą, nes aikštę dėl traumos paliko Joao Felixas, o "Atletico" keitimų jau atlikti nebegalėjo.

"Valencia" netrukus po išlyginamojo įvarčio galėjo pasiekti ir pergalingą, tačiau "Atletico" išgelbėjo Janas Oblakas. 90-ąją minutę jėgos aikštėje išsilygino, kai gana kvailą raudoną kortelę prieš save išvedė jaunasis Kanginas Lee. Visgi "Atletico" per likusį laiką jau nieko nebesukūrė.

"Rojiblancos" nukrito į ketvirtąją poziciją ir nuo lyderių po šio turo gali padidinti atsilikimą iki penkių taškų.

Dar kitoje akistatoje Madrido "Getafe" rezultatu 2:0 įveikė absoliučius lygos autsaiderius "Leganes" futbolininkus.

Rezultatai:

"Eibar" 0 - 3 "Barcelona"
13' [0 - 1] A. Griezmann
58' [0 - 2] L. Messi
66' [0 - 3] L. Suarez 

"Atletico" 1 - 1 "Valencia"
36' [1 - 0] D. Costa (11 m. baudinys)
82' [1 - 1] D. Parejo
90+1' K. Lee ("Valencia") pašalintas iš aikštės

"Getafe" 2 - 0 "Leganes"
64' [1 - 0] Angel
84' [2 - 0] Angel

 

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...