"Barcelona" sutaršė "Sevillą" ir žengė į Karaliaus taurės pusfinalį

Trečiadienį vakare Karaliaus taurėje paaiškėjo dar du pusfinalio dalyviai.

Po netikėto pralaimėjimo Sevilijoje "Barcelona" siekė atsitiesti savo žiūrovų akivaizdoje. "Sevilla" ekipai už pirmųjų rungtynių akibrokštą buvo smogta su kaupu – katalonai įmušė net šešis įvarčius ir išmetė andalūzus iš tolimesnės kovos dėl turnyro trofėjaus.

"Barca" Sevilijoje praleido du įvarčius, todėl į aikštę iškart žengė su mintimi, kad būtų išlygintas serijos rezultatas.

13-ąją minutę "Barcelona" sulaukė progos pasižymėti nuo 11 metrų žymos, kai kiek abejotiną baudinį uždirbo Lionelis Messi. Philippe Coutinho prisiėmė šią atsakomybę ir tiksliai pasiuntęs kamuolį išvedė šeimininkus į priekį.

Visgi "Sevilla" galėjo grįžti į rungtynes, kai 27-ąją minutę 11 metrų baudinys jau buvo paskirtas į "Barcelona" vartus. Savo meistriškumą šiame epizode parodė Jasperas Cillessenas, kuris reagavo į Evero Banegos smūgį ir išlaikė "sausus" vartus.

Nepraėjus nė keturioms minutėms, "Barcelona" jau turėjo dviejų įvarčių pranašumą – po nuostabaus Arthuro perdavimo įvartį pasiekė Ivanas Rakitičius.

Antrajame kėlinyje "Barcelona" ties dviem įvarčiais nebuvo nusiteikusi baigti kovos – kėlinio pradžioje šturmą surengę katalonai per nepilnas dvi minutes įmušė du įvarčius ir sudėjo visus taškus šiose rungtynėse. Iš pradžių dar kartą pasižymėjo P. Coutinho, o dar po vienos atakos taikliai smūgiavo ir Sergi Roberto.

67-ąją minutę "Sevilla" sugebėjo pasiekti savo įvartį, kuris lyg ir buvo grąžinęs šiokią tokią intrigą, tačiau rungtynių pabaigoje daugiau jėgų pasiliko "Barcelona" – 89-ąją minutę Luisas Suarezas įmušė penktąjį įvartį, o per pridėtą laiką galutinį tašką padėjo Lionelis Messi.

Kitoje ketvirtfinalioje poroje Sevilijos "Real Betis" po pratęsimo įveikė Barselonos "Espanyol" ir žengė į kitą etapą.

Karaliaus taurės pusfinalyje jau žinomi trys klubai – "Barca", "Real Betis" ir "Valencia". Rytoj paaiškės paskutinis dalyvis – Madrido "Real" sieks užbaigti pradėtą darbą "Girona" stadione.

Rezultatai:

"Barcelona" 6 - 1 "Sevilla"
(Pirmas mačas: 0-2, galutinis rezultatas: 6-3)
13' [1 - 0] P. Coutinho (11 m. baudinys)
31' [2 - 0] I. Rakitič
53' [3 - 0] P. Coutinho
54' [4 - 0] S. Roberto
67' [4 - 1] G. Arana
89' [5 - 1] L. Suarez
90+2' [6 - 1] L. Messi
27' E. Banega ("Sevilla") nerealizavo 11 m. baudinio

"Real Betis" 3 - 1 "Espanyol"
(Pirmas mačas: 1-1, galutinis rezultatas: 4-2)
33' [0 - 1] L. Baptistao
76' [1 - 1] G. Lo Celso
95' [2 - 1] S. Leon
99' [3 - 1] A. Mandi
90+4' M. Roca ("Espanyol") pašalintas iš aikštės