"Bayern" - PSG: ar pavyks bavarams atsitiesti po skaudžios nesėkmės Paryžiuje? (apžvalga)

Šiandien vakare UEFA Čempionų lygoje finišuos pirmųjų keturių grupių (A-D) etapas. Intriguojanti akistata laukiama Vokietijoje, kur vietos Miuncheno "Bayern" susigrums su Paryžiaus "Saint-Germain".

Didelės reikšmės šios rungtynės neturi - abu klubai jau yra iškovoję kelialapius į aštuntfinalį. PSG yra pirmoje pozicijoje ir bavarams nori užimti pirmąją vietą yra būtina laimėti keturių įvarčių pranašumu. Intriga čia išlieka, nes "Bayern" pirmoje dvikovoje paryžiečiams pralaimėjo rezultatu 3-0 ir už šią skaudžią nesėkmę tikrai norės atsirevanšuoti.

Sportinės formos

Pralaimėjimas prieš PSG Carlo Ancelotti kainavo darbo vietą "Bayern" klube - strategas buvo atleistas iš trenerio pareigų. Į jo vietą sugrįžęs Juppas Hyenckesas iškart sutvarkė reikalus aikštėje, nors ir pastaruoju metu Miuncheno ekipa lengvų pergalių pasiekti nesugeba.

Per paskutines penkerias rungtynes "Bayern" keturis kartus nukovė savo varžovus ir sykį pirmą kartą prie J. Heynckeso patyrė pralaimėjimą. Vokietijos čempionai nukovė Dortmundo "Borussia", "Augsburg", "Anderlecht" ir "Hannover", o priešpaskutinėse rungtynėse rezultatu 1-2 nusileido Mionchengladbacho "Borussia".

Iš viso per pastarąsias penkerias rungtynes "Bayern" pelnė 13 įvarčių, tačiau keturiose iš jų praleido po vieną įvartį.

Paryžiaus ekipos stovykloje savaitgalį nebuvo pačios geriausios nuotaikos - PSG išvykoje sugebėjo pralaimėti į "Ligue 1" pirmenybes šį sezoną patekusiai "Strasbourg" ekipai rezultatu 1-2. Tai buvo pirmoji jų nesėkme šiame sezone.

Prieš tai PSG ekipa skynė beveik tik pergales. Per pastarąsias penkerias rungtynes be savaitgalį patirto pralaimėjimo Paryžiaus ekipa buvo laimėjusi visus keturis susitikimus - nugalėjo "Nantes", "Celtic", "Monaco" ir "Troyes".

Per visus šiuos susitikimus PSG pelnė net 16 įvarčių,o  į savus vartus kaip ir "Bayern" praleido po vieną įvartį keturiose rungtynėse.

Čempionų lygos grupių etape PSG žygiavo visiškai be klaidų - penkios pergalės iš tiek pat galimų ir pasiektas rezultatyvumo rekordas (24 įvarčiai). "Bayern" šiame cikle patyrė tik tą minėtą nesėkmę prieš PSG, tačiau puolime buvo žymiai blankesni - pasiekta 10 įvarčių.

Komandų naujienos

Bavarai šiose rungtynėse tikrai negalės verstis pačia pajėgiausia sudėtimi. Dėl traumų iš rikiuotės yra iškritę Juanas Bernatas, Arjenas Robbenas, Thiago ir Manuelis Neueris. Gera žinia yra tai, kad savaitgalį pagaliau į aikštę grįžo Franckas Ribery ir prancūzas turėtų aikštėje pasirodyti bent antrajame kėlinyje.

PSG tokių didelių netekčių neturi - vienintelis Thiago Motta dėl traumos negalės padėti Vokietijoje. Vis dėlto tai nėra pati didžiausia netektis Paryžiaus komandai ir Unai Emery galės verstis pajėgiausia sudėtimi.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Bayern": Ulreich; Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba; Martínez, Vidal, Tolisso; James, Coman, Lewandowski.

PSG: Areola; Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Kurzawa; Rabiot, Verratti, Draxler; Mbappé, Cavani, Neymar.

Įdomūs faktai

Juppui Heynckesui sugrįžus prie "Bayern" klubo vairo, Vokietijos čempionai iškovojo 10 pergalių, sykį sužaidė lygiosiomis ir ne taip seniai turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Pastarosiose 12 Paryžiaus "Saint-Germain" Čempionų lygos rungtynėse būna pelnoma mažiausiai po tris įvarčius per susitikimą.

"Bayern" savo stadione per visą Čempionų lygos istoriją antradieniais žaidė 55 kartus ir tik penkis kartus iš jų buvo priversti susitaikyti su pralaimėjimu.

Jeigu PSG ekipai pavyks pirmai įsiveržti Vokietijoje, "Bayern" gali susidurto su rimtomis problemomis, nes paryžiečiai laimi kiekvienas rungtynes, kuriose pasižymi pirmi.

Iš viso "Bayern" ir PSG tarpusavyje yra kovoję septynis kartus ir nei viena dvikova nesibaigė lygiosiomis - net šešiose iš šių septynių rungtynių laimėjo namuose žaidusi komanda.

PSG šį sezoną Čempionų lygoje turėjo pranašumą prieš varžovus tiek po pirmojo kėlinio, tiek ir pasibaigus rungtynėms.