Beviltiškai žaidusios U-17 rinktinės treneris S. Česnulis pasidžiaugė progresu

Lietuvos U-17 rinktinės treneris Svajūnas Česnulis apžvelgė savo komandos pasirodymą Viktoro Banikovo turnyre ir įvertino varžybas, kaip gerą patirtį jauniesiems futbolininkams prieš svarbiausias metų kovas.

Lietuvos komanda Ukrainoje vykusių varžybų A grupėje susitiko su Slovakijos, Gruzijos ir Ukrainos bendraamžiais. Visose dvikovose lietuviams teko pripažinti varžovų pranašumą, kaip ir rungtynėse dėl septintos vietos su Izraeliu.

„Tai buvo aukščiausio lygio turnyras su puikia organizacija – vaikinai pirmą kartą dalyvavo tokio lygio turnyre. Žaidėme su rinktinėmis, kurios pateko į Europos čempionato atrankos varžybų 1-2 krepšelį, o mes – paskutiniame. Nei vienose rungtynėse nebuvome favoritais. Per penkias dienas sužaisti ketverias rungtynes buvo didelis iššūkis. Turnyrą baigėme su vienu vartininku ir dviem atsarginiais žaidėjais, mus persekiojo traumos“, - pasakojo S. Česnulis

Apie rungtynes su Gruzija (1:2):

„Mače su Gruzija puikiai laikėmės savo rungtynių plano ir pirmavome 1:0, bet po pertraukos praradome dėmesį ir praleidome įvartį, o netrukus varžovai pelnė dar vieną, reto grožio įvartį. Sukūrėme tikrai puikių galimybių išlyginti rezultatą, tačiau kartais sutrukdėme vienas kitam, pritrūko meistriškumo ir rungtynės buvo pralaimėtos. Manau, kad mače niekuo nenusileidome varžovams ir lygiosios būtų buvęs dėsningas rezultatas“.

Apie rungtynes su Ukraina (1:3):

„Startinėje sudėtyje atlikome šešis keitimus – rotacija tokiame turnyre yra būtina ir mums svarbus kiekvienas žaidėjas. Tačiau mūsų atsarginiai žaidėjai visiškai neprilygo Ukrainos komandai ir jau po pirmojo kėlinio atsilikome 0:3. Antrajame kėlinyje atlikome penkis keitimus ir vaizdas aikštėje pasikeitė, pelnėme įvartį ir laimėjome, bet, gaila, tik antrąjį kėlinį. Varžovai šventė pelnytą pergalę“

Apie rungtynes su Slovakija (0:3):

„Slovakijos rinktinė yra labai galinga ir turi žaidėjus iš tokių klubų, kaip „Manchester United“, „West Ham“ ir „Groningen“ akademijų. Mūsų komandos lyderiams pavargus, šiose rungtynėse neturėjome galimybių, slovakai buvo šviežesni ir greitesni“

Apie rungtynes su Izraeliu (0:2):

„Tai taip pat galingas varžovas. Paskutinėse rungtynėse turėjome tik 14 žaidėjų, kiti patyrė traumas prieš tai vykusiose rungtynėse. Vaikinai kovėsi iš paskutinių jėgų, tačiau buvo labai sunku. Izraelis sukurtas progas išnaudojo ir pasiekėme įvarčius, o mes turėjome dvi šimtaprocentines progas, bet likome be įvarčio.

Bendras turnyro įvertinimas:

„Tokio lygio turnyre žaidėme pirmą kartą, tačiau tai buvo puiki repeticija prieš Europos čempionato atrankos varžybas, kur laukia tokio pačio lygio komandos. Žaidėjai patys supranta, kur mes atsiliekame ir ką reikia gerinti. Trenerių štabo nuomone, mes atsiliekame fiziniame parengtume, varžovai buvo greitesni, vikresni ir ištvermingesni. Nepaisant to, kiekvienose rungtynėse sukurdavome po 3-4 šimtaprocentines progas prie varžovų vartų, pagerinome gynybą standartinėse situacijose. Pavyzdžiui, prieš mėnesį Baltijos taurėje visus septynis įvarčius praleidome po standartinių situacijų, o turnyre Ukrainoje panašių klaidų pavyko išvengti“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...