Britams užkliuvo didelis tuščių vietų skaičius Europos lygos finale

Europos lygos finalas trečiadienį sirgaliams pateikė tikrą įvarčių fiestą, kuri bent trumpam turėjo užgožti liūdną faktą – Londono „Chelsea“ futbolininkai savo triumfą šventė ne prie pilnų tribūnų, rašo lrytas.lt.

  „Chelsea“ 4:1 sutriuškino „Arsenal“ klubą, bet savotiškas Londono derbis vyko labai toli nuo namų – Azerbaidžane.

Nors Europos lyga yra antroji pagal pajėgumą po Čempionų lygos, įprasta, kad finalai vyksta prie visiškai užpildytų tribūnų, tačiau į Baku atvykę britai išvydo kitokį vaizdą.

Nepaisant ypatingai didelio rungtynių svorio ir istorijos tarp dviejų Londono klubų, aistruoliai neužpildė Olimpinio stadiono kėdžių Baku.

Didelė dalis britų tiesiog pasiliko namuose. Socialiniuose tinkluose pasirodė viena po kitos nuotraukos su tuščiomis kėdėmis.

„Įsivaizduokit, išleidžiate 2 tūkstančius svarų (2,27 tūkst. euro), kad nuvyktumėte į Europos lygos finalą ir turite štai tokį vaizdą“, – pašaipiai „Twitter“ rašė „Footy Humour“.

Prie komentaro buvo pridėta nuotrauka iš stadiono, kurioje aiškiai matyti, jog sirgalius ir stadioną skiria didžiulis nenaudojamas plotas. Prieš žiūrovus – kelios kėdės ir rungtynes prižiūrintys apsaugos darbuotojai.

Britai juokėsi iš tokio vaizdo, nes Anglijoje įprasta neturėti jokių papildomų tarpų tarp tribūnų ir aikštės.

„Jeigu jums kyla klausimų, kodėl finale buvo tuščių vietų“, – apie prasto lankomumo priežastis rašė ir „The Sportsman“.

Pirmiausia pabrėžta, kad į Europos lygos finalą iš Anglijos reikėjo nukeliauti beveik 10 tūkstančių kilometrų.

Britų laiku rungtynės prasidėjo 20 valandą vakaro trečiadienį.

Bilietai į Europos lygos rungtynes kainavo apie 50 eurų, o skrydis į Azerbaidžaną – bent 625 eurus.

„The Sportsman“ pridūrė, kad be kitų papildomų išlaidų, už buto nuomą „AirBnB“ platformoje reikėjo pakloti apie 227 eurus.

Aistruoliai dėl tokios situacijos kaltina UEFA, nes visos jau ketvirtfinalyje žaidusios komandos nuo Baku buvo nutolusios bent 3200 kilometrų.

 

 

lrytas.lt