Buvęs „Atlanto“ gynėjas tapo pasaulio čempionu

Lenkijoje praūžusiame U-20 pasaulio čempionate triumfavo Ukrainos rinktinė, kuriai atstovavo anksčiau Klaipėdos „Atlanto“ garbę gynęs gynėjas.

Vidurio ir kairiuoju krašto gynėju galintis rungtyniauti 20-metis Danylo Beskorovainas be keitimų rungtyniavo visose septyneriose rungtynėse ir padėjo ukrainiečiams finale 3:1 įveikti bendraamžius iš Pietų Korėjos.

Tai buvo pirmasis Ukrainos rinktinės triumfas šios amžiaus grupės turnyre.

2009 metais ukrainiečiai savo sirgalių akivaizdoje tapo Europos U-19 čempionato nugalėtojais ir įdomu tai, kad tada rinktinės spalvas gynė kitas žaidėjas, vėliau rungtyniavęs Lietuvos futbolo A lygoje.

Tose pirmenybėse Ukrainos rinktinės sudėtyje buvo šiuo metu 28-erių Sergejus Loginovas, kuris 2011–2012 metais vilkėjo Marijampolės „Sūduvos“ marškinėlius.

Savo ruožtu D. Beskorovainas 2018-ųjų A lygoje sužaidė 5 mačus ir per juos 2 sykius prieš save išvydo geltoną kortelę.

Lenkijoje triumfavęs ukrainietis buvo atvykęs į „Kauno Žalgirį“, tačiau ten neužsibuvo ir išvyko į uostamiestį. Prieš savo debiutą „Atlante“ D. Beskorovainas trumpai rungtyniavo Klaipėdos apskrities futbolo federacijos (KLFF) organizuojamose varžybose, o šiuo metu priklauso Slovakijos čempionate rungtyniaujančiai Dunaiska Stredos „DAC 1904“ ekipai, kuri išnuomojo futbolininką Michalovcės „Zemplin“ komandai.

Tarptautiniuose rinktinių turnyruose labiausiai išsiskyrė 2003–2004 metais Vilniaus „Vėtroje“ rungtyniavęs kamerūnietis Clementas Beaud. Saugas su Kamerūno rinktine 2000-aisiais Sidnėjaus Olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...