Buvęs "Barcelona" prezidentas: Ronaldo išvykimą įtakojo agentai

Buvęs "Barcelona" prezidentas Joanas Gaspartas atskleidė, kaip 1997 metais Milano "Inter" klubui pavyko perpirkti tuometinės katalonų superžvaigždės Ronaldo kontraktą.

Fantastiškai Barselonos komandos gretose pritapęs brazilas jau debiutiniame sezone tiesiog siautėjo aikštėje - per 49 mačus įmušė 47 įvarčius.

Vis dėlto po 1996-1997 m. sezono jis netikėtai perėjo į "Serie A" ekipą.

"Ronaldo norėjo likti "Barcelona" ekipoje, nes čia buvo laimingas ir troško pratęsti kontraktą.

Prieš jo ir futbolininko agentų akis paruošėme sutartį ir jau buvome užtikrinti savo sėkme. Nusprendėme eiti papietauti ir atšvęsti, o paskui planavome grįžti į ofisą ir sudėlioti parašus.

Visgi tai buvo klaida - jei tuomet iš karto būtume baigę formalumus, žaidėjas būtų likęs komandoje", - teigė Gaspartas.

Netrukus restorane jis pastebėjo nerimą keliančius ženklus - vienas agentų dingo pusvalandžiui pasikalbėti telefonu.

"Grįžęs jis atsiprašė, išgėrė kavos ir visi grįžome į ofisą.

Atvykus į tuometinio prezidento Josepo Nunezas kambarį agentai pradėjo kelti reikalavimus - jie liepė Ronaldo vykti namo, kol nepakvies sugrįžti, o mums pateikė naujus norus pagerinti finansines sąlygas.

Taip buvo bandoma sugriauti derybas - sutarėme dėl penkių punktų, tačiau tada atsirado šeštas, o vėliau ir septintas.

Ronaldo su ašaromis akyse manęs atsiprašė ir pasakė, jog jo agentai sulaukė žymiai geresnio finansinio pasiūlymo ir bus daug geriau abiem pusėms išsiskirti - taip bus uždirbta daugiau pinigų", - tęsė valdininkas.

Jau kitą dieną "Inter" katalonams pervedė 24 mln. JAV dolerių - būtent tokia išpirkos suma buvo įrašyta atleto kontrakte.

"Barcelona" dar bandė skųstis FIFA, tačiau arbitražas priėmė sprendimą, kad Milano komanda turi pervesti dar 3 mln. JAV dolerių ir taip galiausiai buvo pasiekta rekordinė perėjimo suma.

"Aš asmeniškai pasakiau "Inter" prezidentui Massimo Moratti, jog jis neteisus - juk buvo žinoma, kad mes deramės su futbolininku ir beveik sudėliojome parašus. Aišku, jis neigė, bet tai yra melas", - tikino Gaspartas.

Supykę katalonai vėliau net negalvojo apie Ronaldo galimybes žaisti jų komandoje 2002 metais.

"Jis man sakė, jog jei tuo metu "Barcelona" būtų pateikusi vienodą kontraktą kaip ir Madrido "Real", jis būtų sugrįžęs į "Camp Nou" stadioną. Vis dėlto komanda nebūtų galėjusi investuoti didelės pinigų sumos į tokiu būdu palikusį futbolininką.

Visgi Ronaldo širdis daugiau priklauso "Barcelona", o ne "Real", nes iš šio laikotarpio jis turi geresnius prisiminimus."