C. Queirozas portugalų puolimą pristabdė vienu paprastu taktiniu sprendimu (VIDEO)

Irano rinktinė šiame pasaulio čempionate nustebino ne vieną, kai prieš čempionatą laikoma akivaizdžia B grupės autsaidere, ji ne tik metė iššūkį visoms varžovėms bei surinko 4 taškus, tačiau ir iki pat paskutinės grupių etapo akimirkos kovėsi dėl vietos kitame turnyro etape.

Už tokį pasiekimą didžiausi nuopelnai turėtų būti skirti puikiai komandą taktiškai paruošusiam treneriui Carlosui Queirozui. Portugalas savo gebėjimą skaityti mačą ir priimti tinkamus sprendimus parodė ir rungtynėse su savo tautiečiais, kuriose vienu paprastu sprendimu jis sugebėjo sujaukti visus varžovų planus ir gerokai pristabdyti jų puolimą.

Mače su Portugalija, Irano rinktinė pirmąsias 12 minučių turėjo daug galvos skausmo, kai varžovai sėkmingai rasdavo skylių jų gynyboje ir sukūrė ne vieną pavojingą antpuolį. Visgi, tuomet šios rinktinės treneris pastebėjo, jog dauguma portugalų atakų rengiamos per saugą Williamą Carvalho ir priėmė taktinį sprendimą – pasiuntė vieną savo žaidėją nuolatos persekioti šį futbolininką ir nesuteikti jam jokios laisvės ir galimybių priimti kamuolio.

Toks sprendimas iš karto davė vaisių – portugalai likusią pirmojo kėlinio dalį atrodė visiškai pasimetę, o jiems sėkmingai prasibrauti iki varžovų vartų zonos tapo gerokai sunkiau. Tiesa, planus Irano rinktinei sujaukė Ricardo Quaresma individualus meistriškumas ir fantastiškas įvartis, kuris išvedė Portugaliją į priekį ir privertė Irano rinktinę keisti savo žaidimo planą bei bandyti kaip įmanoma greičiau išlyginti rezultatą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...