C. Ronaldo antrus metus iš eilės išrinktas geriausiu FIFA metų futbolininku (+ kiti apdovanojimai)

Londone pirmadienį vakare įvyko iškilminga 2017 metų FIFA geriausiųjų apdovanojimų ceremonija.

Iš viso šioje ceremonijoje buvo įteikti dešimt prizų, tačiau visų svarbiausias buvo pačioje pabaigoje, kai Diego Maradona ir Ronaldo pakvietė ant scenos atsiimti geriausio metų futbolininko apdovanojimą Madrido "Real" puolėją Cristiano Ronaldo.

C. Ronaldo triumfas nieko nenustebino - portugalas praėjusį sezoną pelnė 42 įvarčius ir laimėjo du svarbiausius titulus su "Real": "La Liga" ir UEFA Čempionų lygą.

Jis už savo nugaros paliko antroje vietoje likusį "Barcelona" puolėją Lionelį Messi ir į Paryžiaus "Saint-Germain" šią vasarą išvykusį Neymarą.

Apdovanojimų ceremonijoje taip pat buvo įteikti ir kiti prizai. Geriausiu metų treneriu pripažintas Zinedine'as Zidane'as, padėjęs "Real" komandai iškovoti keturis titulus šiais metais.

Geriausio vartininko apdovanojimas atiteko Turino "Juventus" veteranui Gianluigi Buffonui, kuriam jau yra 39-eri.

Gražiausio metų įvarčio autoriumi tapo Olivier Giroud, pelnęs įspūdingą įvartį skorponio stiliumi "Premier" lygos rungtynėse.

Apdovanojimų sulaukė ir moterų futbolo atstovai - geriausiu treneriu tapo Nyderlandų moterų rinktinę į triumfą pasaulio čempionate atvedusi Sarina Wiegman, o geriausia moterimi, žaidžiančia futbolą, pripažinta būtent Nyderlandų atstovė Lieke Martens.

Taip pat išrinktas metų futbolininkų vienuoliktukas: Buffonas, Dani Alvesas, Ramosas, Bonucci, Marcelo, Iniesta, Kroosas, Modričius, Ronaldo, Messi ir Neymaras.

Įteikti ir kiti prizai - Glazgo "Celtic" sulaukė apdovanojimo už geriausius sirgalius irTogo futbolininkas Francis Kone - už kilnų poelgį, išgelbėjant varžovo gyvybę.