C. Ronaldo atvedė "Real" į triumfą FIFA pasaulio klubų taurės finale (VIDEO, FOTO)

12 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Japonijoje įvyko 2016 metų FIFA pasaulio klubų taurės finalas.

Jame susitiko UEFA Čempionų lygos nugalėtojas Madrido "Real" klubas prieš pirmą kartą finale žaidusią, bet savo žiūrovų palaikoma japonų "Kashima" ekipą. Finalas pateisino lūkesčius - Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai lengvo pasivaikščiojimo nesulaukė ir stipriausiu pasaulio klubu tapo tik po pratęsimo.

Nuo rungtynių pradžios iniciatyva priklausė "Real" futbolininkams, kurie dominavo su kamuoliu. Ilgai laukti pirmojo įvarčio neprireikė - neužtikrintai kamuolį nuo savų vartų atmušęs varžovų vartininkas leido visiškai laisvam buvusiam Karimui Benzema išvesti Ispanijos sostinės ekipą į priekį.

Vėliau "Real" dominavimas tęsėsi, tačiau realizuoti progų nepavyko. Japonijos ekipa atakavo mažiau, tačiau kamuolys perduodamas į baudos aikštelę buvo itin pavojingai. Galiausaii 44-ąją minutę "Kashima" pasinaudojo neužtikrinta "Real" gynyba ir Gaku Shibasaki išlygino rezultatą.

Antrasis kėlinyjs prasidėjo tuo pačiu Z. Zidane'o auklėtinių dominavimu, tačiau 52-ąją minutę Čempionų lygos nugalėtojai kiek netikėtai buvo nubausti - G. Shibasaki po puikaus reido tiksliu smūgiu iš maždaug 18 metrų nepaliko jokių vilčių Keylorui Navasui.

"Real" buvo priversti reaguoti į situaciją ir 60-ąją minutę buvo pasiektas išlyginamasis įvartis. Lucasas Vazquezas prasiveržė į baudos aikštelę, bet jį neleistinai sustabdė varžovų gynėjai. Į "Kashima" vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, o jį užtikrintai realizavo Cristiano Ronaldo.

Po išlyginamojo įvarčio "Real" galėjo pasiekti greitą trečią, tačiau C. Ronaldo pagailėjo perdavimo Karimui Benzema ir pavojinga situacija baigėsi kampiniu.

Per likusį laiką "Kashima" rodė ragus Madrido vienuolikei, nors ši turėjo pavojingesnių progų. Pačioje pagrindinio laiko pabaigoje japonai net buvo aktyvesni už "Real", tačiau trečio įvarčio nepasiekė ir komandos žengė į pratęsimą.

Pratęsimo metu visus reikalus išsprendė suspindėjęs C. Ronaldo. 98-ąją minutę portugalas po puikaus Karimo Benzema perdavimo išvedė "Real" į priekį, o pergalę užtikrino po šešių minučių. Geriausias šių metų futbolininkas tapo antruoju žaidėju po Pele, pelniusiu "hat-tricką" FIFA pasaulio klubų taurės finale.

"Real" FIFA pasaulio klubų taurę iškovojo antrą kartą klubo istorijoje. Jei skaičiuojat ir ankstesnius turnyrus, kuriuose susitikdavo Europos ir Pietų Amerikos klubų čempionai, "baltieji" į titulų kraitį įsidėjo penktąjį tarptautinį titulą.

Geriausiu turnyru žaidėju buvo pripažintas C. Ronaldo, antroji vieta atiteko Luka Modričiui, o "Kashima" žvaigždė G. Shibasaki gavo bronzinį apdovanojimą.

"Real" klubas šiais metais daugiau rungtynių nebežais. 2016-ieji metai Z. Zidane'o auklėtiniams buvo sėkmingi - laimėta Čempionų lyga, UEFA Super ir FIFA pasaulio klubų taurė.

Trečiąją vietą FIFA pasaulio klubų taurėje šiais metais laimėjo "Atletico Nacional" ekipa, po 11 metrų baudinių serijos įveikusi "Club America" atstovus.

Rezultatas:

"Real Madrid" 4 - 2 "Kashima"
9' [1 - 0] K. Benzema
44' [1 - 1] G. Shibasaki
52' [1 - 2] G. Shibasaki
60' [2 - 2] C. Ronaldo (11 m. baudinys)
98' [3 - 2] C. Ronaldo
104' [4 - 2] C. Ronaldo