C. Ronaldo teismo posėdyje: esu čia, nes mano vardas Cristiano Ronaldo

Šiandien Ispanijos žiniasklaidos atstovai turėjo darbo - nekantriai visą dieną laukė Cristiano Ronaldo, kuris pirmadienį turėjo pirmąjį teismo posėdį po to, kai buvo apkaltintas mokesčių vengimu.

Priminsime, kad šios vasaros pradžioje Ispanijos teismas pareiškė kaltinimus Madrido "Real" ekipos žvaigždei už tai, kad nuo 2011 iki 2014 metų nuslėpė 14,7 mln. eurų. mokesčių.

C. Ronaldo savo bet kokį nusikaltimą kategoriškai neigė nuo pat pradžių iki dabar. Šie kaltinimai vienu metu net galėjo tapti pagrindu, jog portugalas paliktų Ispaniją bei "Real" klubą.

Šiandien C. Ronaldo buvo savo pirmajame teismo posėdyje ir išgirdo jam pareikštus kaltinimus. Žurnalistai nekantriai laukė kada iš teismo posėdžio išeis futbolininkas, tačiau šis iškart atsisakė bendrauti su žiniasklaida ir nurodė savo atstovams perduoti žinutę žiniasklaidai, jog netrukus bus išleistas oficialus pareiškimas.

Ilgai jo laukti nereikėjo ir C. Ronaldo savo pareiškime rašė: "Aš niekada neslėpiau ir neturėjau pagrindinio išvengti mokesčių. Ispanijos mokesčių inspekcija žino visas mano pajamų detales, nes visą laiką mes jiems tai rodėme.

Visada savanoriškai atlikdavau savo mokesčių deklaracijas, nes esu įsitikinęs, kad kiekvienas turime deklaruoti ir mokėti mokesčius pagal gaunamas pajamas.

Tie, kurie mane pažįsta. žino, kad visada savo atstovams sakiau, kad nuolatos būtų atnaujinama mano informacija apie mano gaunamas pajamas ir viskas tinkamai sumokėta, nes aš niekada nenorėjau turėtų problemų.

Esu įsitikinęs, kad teisingumas nugalės. Tikiu teisingumu ir neabejoju, kad šioje byloje bus priimtas teisingas sprendimas. Kad būtų išvengta nereikalingo spaudimo, nusprendžiau, kad iki to laiko, kol bus priimtas galutinis sprendimas, nekomentuosiu jokių klausimų šia tema."

Kaip praneša "Marca", kai tik C. Ronaldo buvo pareikšti kaltinimai teisme, futbolininkas sulaukęs progos kažką pasakyti šia tema, atsakė: "Esu teisme, nes mano vardas yra Cristiano Ronaldo."

Verta paminėti, kad įrodžius C. Ronaldo kaltę, jam grėstų net iki penkerių metų kalėjimo.