C.Bravo - Ispanijos čempionato rekordininkas

"Barcelona" pergalė rezultatu 2:0 prieš San Sebastiano "Real Sociedad" ekipą ne tik smarkiai padidino katalonų galimybes laimėti nacionalines pirmenybes, bet ir perrašė "Primeros" istoriją.

Davido Moyeso auklėtiniai nesugebėjo įveikti "Barcos" vartininko Claudio Bravo ir tai buvo 22-asis "sausas" čiliečio mačas šio sezono Ispanijos čempionate.

Nuo 1998-1999 metų sezono, kuomet buvo pertvarkytas "Primeros" formatas, tai yra geriausias pasiekimas šioje statistinėje kategorijoje.

Be to, praėjusią vasarą į "Barcą" atvykęs C. Bravo taip pat yra praleidęs ir mažiausiai įvarčių - vos 19.

Iki šiol savo vartus "sausais" po 20 kartų buvo išlaikę Madrido "Atletico" komandai atstovavęs Thibaut'as Courtois (2 sezonus, praleido 24 ir 29 įvarčius), 2003-2004 metų sezone - Santiago Canizaresas iš "Valencia" (praleido 25 įvarčius) ir 2009-2010 metų sezone - buvęs "Barcelona" vartininkas Victoras Valdesas (praleido 24 įvarčius).

C. Bravo šiuo metu užtikrintai pirmauja ir Ricardo Zamora trofėjaus įskaitoje.

Šis apdovanojimas Ispanijoje įteikiamas vartininkui, turinčiam geriausią praleistų įvarčių ir sužaistų mačų santykį. Tiesa, oficialiai į šią įskaitą patenka tik tie vartų sargai, kurie per sezoną sužaidžia ne mažiau kaip 75 procentus visų oficialių rungtynių.

Katalonijos ekipos vartininko koeficientas dabar yra 0,53 (19 praleistų įvarčių / 36 sužaisti susitikimai).

Antras šioje įskaitoje rikiuojasi "Valencia" vartų sargas Diego Alvesas, kurio koeficientas yra 0,74 (26 praleisti įvarčiai per 35 mačus). Trečias - Miguelis Angelis Moya iš Madrido "Atletico", kuris per 27 mačus praleido 23 įvarčius. Jo koeficientas - 0,85.

fcbarcelona.lt