Čempionų lyga: "Barcelona" vizitas Mančesteryje ir "Ajax" istorijos tęsinys (apžvalga)

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje yra žaidžiamos dar dvejos pirmos ketvirtfinalio rungtynės. Šiandien Amsterdame ir Mančesteryje į kovą stos dar po du klubus.

Daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti akistata „Old Trafford“ stadione, kur „Manchester United“ priims „Barcelona“ futbolininkus, o iš turnyro triskart čempioną ankstyvoje stadijoje eliminavęs Amsterdamo „Ajax“ namuose surems ginklus su Turino „Juventus“.

Abu mačai startuos 22 valandą. Pateikiame jų apžvalgą:


„Manchester United“ – „Barcelona“

Po aštuonerių metų šios dvi komandos ir vėl susitinka prestižiniame Europos turnyre. Paskutinį kartą „Manchester United“ varžovų iš Barselonos pajėgumą pajuto 2011 metais įvykusiame finale, kai dar tuomet Pepo Guardiolos vadovaujami katalonai triumfavo rezultatu 3:1.

Kaip ir tuomet finale, taip ir šiandien favoritais išlieka „Barcelona“. Ernesto Valverde auklėtiniai šį sezoną yra rimtai nusitaikę į „treble“ ir bent du pagrindinius tikslus jau praktiškai yra įvykdę.

„Manchester United“ komandos buvimas ketvirtfinalyje yra itin didelis siurprizas. Jau po aštuntfinalio burtų mažai kas galėjo patikėti kad „raudonieji velniai“ turės šansų prieš PSG, tačiau į komandą atvykęs Ole Gunnaras Solskjaeras įrodė, kad šis klubas yra pajėgus varžytis su Europos elitu.

„Man Utd“ aštuntfinalį su PSG klubu pradėjo nesėkme rezultatu 0:2, tačiau Paryžiuje varžovai buvo netikėtai įveikti rezultatu 3:1. Savo ruožtu „Barca“ dėl patekimo į ketvirtfinalį kovojo su kita Prancūzijos komanda – „Lyon“. Pirmoje dvikovoje taip paat nebuvo pasiektas norimas rezultatas (0:0), tačiau sekančioje akistatoje „liūtai“ jau buvo sutriuškinti rezultatu 5:1.

Neabejotinai galima teigti, kad „Barcelona“ šiuo metu yra geriausioje sezono stadijoje. Katalonai savaitgalį įveikė Madrido „Atletico“ ir praktiškai užsitikrino „La Liga“ titulą. Visgi ne tai yra įspūdingiausia – „Barca“ jau 16 rungtynių yra nenugalima ir Europoje, ir Ispanijoje. Per šį laikotarpį buvo iškovota 11 pergalių ir penkis kartus sužaista lygiosiomis.

Per pastarąsias penkerias rungtynes „Barcelona“ tik sykį neįveikė varžovų. Katalonai per šį rungtynių skaičių įmušė net 17 įvarčių. Visgi „geležine“ gynyba jie nepasižymėjo – praleisti šeši įvarčiai.

Kur kas kukliau sekasi „Manchester United“ komandai, kuri po puikaus starto, kai ekipos vairą perėmė Solskjaeras, pastaruoju metu yra susidūrusi su sunkumais. „Man Utd“ per paskutines penkerias rungtynes patyrė tris nesėkmes ir du kartus šventė pergalę.

Praėjusią savaitę „Man Utd“ žaidė Anglijos „Premier“ lygoje su „Wolves“ ir pripažino varžovų pranašumą 1:2. Įnešti stabilumo į šios komandos rezultatus nesugeba ir Davidas De Gea – „raudonieji velniai“ vartų „sausų“ neišlaiko jau septynerias rungtynes iš eilės.

Iš viso per Solskjaero trumpą erą Mančesterio ekipa jau yra sužaidusi 21 rungtynes, laimėjusi 15 jų, du kartus sužaidusi lygiosiomis ir patyrusi keturias nesėkmės. Tokie rezultatai norvegų futbolo specialistui „Man Utd“ klube garantavo ir pelningą trejų metų kontraktą.

Šiame susitikime „United“ negalės verstis Anderu Herrera, Ericu Bailly, Matteo Darmianu, Alexiu Sanchezu ir Antonio Valencia. Šiokių tokių abejonių yra ties Nemanja Matičiaus ir Marcuso Rashfordo pavardėmis, tačiau bent M. Rashfordas tikrai turėtų žengti į aikštę.

Panašių problemų neturi „Barcelona“ – visi, išskyrus, Rafinha, yra pasiruošę žaisti Mančesteryje. Ousmane Dembele dėl traumos nerungtyniavo pastarąsias kelias savaites, tačiau prancūzas jau normaliai treniravosi su komanda ir yra pasiruošęs grįžti į rungtynių ritmą.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Man Utd“: (4-2-3-1) David De Gea; Ashley Young, Chris Smalling, Victor Lindelof, Luke Shaw; Scott McTominay, Paul Pogba; Marcus Rashford, Jesse Lingard, Diogo Dalot; Romelu Lukaku.

„Barcelona“: (4-3-3) Marc-Andre ter Stegen; Sergi Roberto, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba; Ivan Rakitič, Sergio Busquets, Arthur; Lionel Messi, Luis Suarez, Philippe Coutinho.


Amsterdamo „Ajax“ – „Juventus“

Šių dviejų klubų akistatos yra laukiama ne ką mažiau nei susitikimo Mančesteryje. Amsterdamo „Ajax“ apskritai šį sezoną tapo neutralių futbolo sirgalių numylėtiniu, ypatingai po to, kai iš sosto išvertė tris metus Europoje dirigavusį karalių.

Turino „Juventus“ ekipos kelionė šio sezono Čempionų lygoje taip nėra lengva, tačiau jie savo komandoje turi žmogų, kuris geriausiai žino pergalės skonį šiame turnyre – Cristiano Ronaldo. Vien dėl šios priežastis „senoji senjora“ yra laikoma ne tik poros favorite, bet ir vieną iš pretendenčių laimėti turnyrą.

„Ajax“ žygis iki ketvirtfinalio buvo paženklintas didelėmis sensacijomis – puikiai sustyguota Amsterdamo ekipa grupių etape nė karto nenusileido Miucheno „Bayern“ komandai, o aštuntfinalyje sugebėjo padaryti tai, ko pastaruosius tris metus negalėjo padaryti nė viena komanda – eliminuoti Madrido „Real“ klubą.

„Ajax“ pirmąjį aštuntfinalio mačą namuose pralaimėjo 1:2. Atrodė, kad Madrido ekipa namuose užbaigs formalumus ir toliau varžysis Europoje, tačiau „Ajax“ pritrenkė visą „Santiago Bernabeu“ stadioną – Dušanas Tadičius surengė vieną geriausių sezonų pasirodymų, o jo atstovaujama olandų komanda triumfavo rezultatu 4:1.

Ne ką įspūdingesnį žygį aštuntfinalyje surengė „Juventus“. Massimiliano Allegri auklėtiniams buvo iškilęs rimtas pavojus baigti pasirodymą turnyre, tačiau lemiamu metu suveikė Cristiano Ronalfo faktorius. „Juvė“ pirmąjį aštuntfinalio mačą Madrido „Atletico“ ekipai pralaimėjo 0:2, tačiau namuose C. Ronaldo „hat-tricka“ išsprendė visas problemas ir „Juventus“ atsidūrė ketvirtfinalyje.

M. Allegri treniruojama komanda dar šį savaitgalį galėjo užsitikrinti čempionų titulą Italijoje, tačiau vien tik pergalės prieš „Milan“ komandą neužteko. Visgi šis iškalbingas faktas rodo tik tai, kad „Juventus“ šį sezoną savo visą dėmesį gali sutelkti į Čempionų lygą, kurioje dar reikia nuveikti didžiulį darbą.

„Juventus“ per pastarąsias dešimt dvikovų yra patyrusi dvi nesėkmes ir laimėjusi aštuonis susitikimus. Turiniečiai per šį laikotarpį penkis kartus išsaugojo vartus „sausus“ ir patys varžovams „atrašė“ 18 įvarčių.

„Ajax“ taip pat negali skųstis savo sportine forma – devynios pergalės ir viena nesėkmė. Savaitgalį „Ajax“ rezultatu 4:1 nugalėjo „Willem II“ ir prie visa to po ilgos pertraukos grįžo į lyderio poziciją šalies pirmenybėse.

Amsterdamo komanda prieš šias rungtynes didelių netekčių neturi – jiems negalės padėti tik dešiniojo krašto gynėjas Noussairas Mazraoui, kuris yra prisirinkęs geltonų kortelių. Kiti pagrindinės sudėties žaidėjai yra šimtu procentų pasiruošę išbėgti į aikštę.

Daugiau problemų turi „Juventus“ ekipa, kuri prieš pat rungtynes neteko Giorgio Chiellini, susižeidusio paskutinėje treniruotėje prieš išvykimą į Amsterdamą. Komandai taip pat negalės padėti Emre Canas. Douglasas Costa bei Cristiano Ronaldo jau yra pasiruošę grįžti į aikštę.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Ajax“: (4-3-3) Andre Onana; Rasmus Kristensen, Matthjis de Ligt, Daley Blind, Nicolo Tagliafico; Donny van Beek, Frenkie de Jong, Lasse Schone; Hakim Ziyech, Dušan Tadič, David Neres.

„Juventus“: (4-3-3) Wojciech Szczesny; Joao Cancelo, Danele Rugani, Leonardo Bonucci; Alex Sandro; Miralem Pjanič, Rodrigo Bentacur, Blaise Matuidi; Federico Bernardeschi, Mario Mandžukič, Cristiano Ronaldo.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...