Čempionų lyga bus pradėta žaisti savaitgaliais?

Žiniasklaidoje pasklido šalies čempionatus gąsdinančios naujienos – UEFA (Europos futbolo federacijų asociacija) ir ECA (Europos klubų asociacija) slaptame susitikime aptarė galimus rungtynių datos pasikeitimus Čempionų lygoje.

Šį sezoną jau įvyko permainos su rungtynių laiku, kai buvo nuspręsta dvi rungtynes žaisti 19 val. 55 min., o likusias šešias – 22 val. Dabar atsirado grėsmė, kad Čempionų lygos kovos apskritai bus perkeltos į savaitgalį.

Aleksandras Čeferinas ir Andrea Agnelli, kuris yra ECA prezidentas, mano, kad rungtynės savaitgalį Čempionų lygai atneštų gerokai didesnį pelną, ypač orientuojantis į Kinijos rinką.

Dabar savaitgaliais komandos ir taip yra priverstos žaisti rungtynes šalies pirmenybėse, tačiau A. Agnelli pasiūlymas yra sumažinti rungtynių skaičių lygose ir dažniau pradėti žaisti šiokiadieniniais. Visgi neabejojama, kad lygos savo pozicijos nepakeis ir priešinsis bet kokiam UEFA pasiūlymui.

Be to, šiame susitikime buvo pateikta idėja pakeisti Čempionų lygos formatą. Agnelli norėtų, kad turnyre nebeliktų aštuonių grupių – norimu keturių grupių, iš kurių kiekvienoje žaistų po aštuonias komandas.