Čempionų lyga: "Man City" bandymas atsitiesti ir "Liverpool" išvyka į Portą (apžvalga)

Trečiadienį vakare UEFA Čempionų lygoje finišuos ketvirtfinalio etapas. Po šio vakaro rungtynių paaiškės paskutinės dvi komandos, kurios tęs kelionę dėl prestižinio Europos klubų trofėjaus.

„Etihad“ stadione įvarčių deficitą po pirmųjų rungtynių bandys panaikinti „Manchester City“ ekipa, kurios kelyje yra nenuspėjamas Londono „Tottenham“. Kitose rungtynėse „Liverpool“ išvyksta į Portugaliją, kur jų lauks dvikova su daug vilčių jau nebeturinčia „Porto“ ekipa.

Abu mačai startuos 22 valandą. Pateikiame jų apžvalgą:


„Man City“ – „Tottenham“

Mančesteryje žadama intriguojanti kova, kurioje dar nėra sudėti jokie taškai. „Tottenham“ šiuolaikinėje Čempionų lygoje apskritai dar nė karto nėra žaidęs pusfinalyje, nors taip arti šio tikslo anglai dar niekada nebuvo.

„Tottenham“ pirmoje dvikovoje su „Man City“ nespindėjo savo žaidimu, tačiau išlaukė tinkamos progos ir pasiekė itin svarbią pergalę rezultatu 1:0. Vienintelį ir pergalingą įvartį antrajame kėlinyje įmušė Heungas-minas Sonas.

Šiaurės Londono komandos pergalės skonį apkartino Harry Kane‘o trauma, kuris dėl čiurnos raiščių patempimo šį sezoną į aikštę nebegrįš. Tose pačiose rungtynėse ranką susilaužė ir Dele Alli, tačiau šis jau treniravosi su komanda ir greičiausiai galės padėti komandai.

„Man City“ komanda į Mančesterį turėjo grįžti bent su vienu įvarčiu, kai dar pačioje rungtynių pradžioje sulaukė 11 metrų baudinio. „Miestiečiams“ tai buvo puiki proga pasistatyti pamatus kovoje dėl patekimo į pusfinalį, tačiau Sergio Aguero nesukėlė didelių problemų Hugo Llorisui.

Savaitgalį abi komandos varžėsi šalies pirmenybėse. „Man City“ prieš šias rungtynes ilsėjosi mažiau, tačiau turėjo daugiau laiko atsipūsti po dvikovos Čempionų lygoje. „Tottenham“ namuose be vargo susitvarkė su lygos autsaideriais „Huddersfield“. Nugalėtojams net tris įvarčius pridėjo šiandien startinėje sudėtyje pasirodyti turėsiantis Lucas Moura.

Savo ruožtu „Man City“, vis dar intensyviai kovojantis dėl „Premier“ lygos titulo, išvykoje rezultatu 3:1 įveikė Londono „Crystal Palace“. „Miestiečiams“ tai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas, tačiau viską išsprendė šio sezono lyderis – Raheemas Sterlingas, pasižymėjęs dubliu.

„Man City“ komandai pralaimėjimas praėjusią savaitę buvo apskritai pirmas po 14 laimėtų rungtynių serijos. Abejoti „miestiečių“ sportine forma nėra prasmės, ypatingai šiai komandai žaidžiant namuose. „Tottenham“, per paskutines dešimt rungtynių patyręs net keturis pralaimėjimus, šiuo metu gali pasidžiaugti trijų iš eilės pergalių serija.

„Man City“ dvikovai šiose rungtynėse tikrai nepadės Claudio Bravo, o ties Fernandinho ir Oleksandro Zinchenko pavardėmis vis dar kabo klaustukai. Savo ruožtu Mauricio Pochettino be jau minėto H. Kane‘o taip pat neturės Serge‘o Aurier, Erico Dierio ir Erico Lamelos.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Man City“: (4-3-3) Ederson; Kyle Walker, Aymeric Laporte, Nicolas Otamendi, Benjamin Mendy; Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan, David Silva; Bernardo Silva, Sergio Aguero, Raheem Sterling.

„Tottenham“: (4-2-3-1) Hugo Lloris; Kieran Trippier, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen; Danny Rose; Moussa Sissoko, Victor Wanyama; Christian Eriksen, Lucas Moura, Heung-min Son; Fernando Llorente.


 „Porto“ – „Liverpool“

Mažai kam ir kilo abejonių, jog „Liverpool“ jau po pirmų rungtynių turės aišku pranašumą ir itin realus šansus žengti į pusfinalį. Jurgeno Kloppo kariauna į Portugaliją išvyko žinodama, kokia yra pavojinga „Porto“ savo aikštėje, tačiau viskas dabar yra svečių iš Anglijos rankose.

„Anfield“ stadione „Liverpool“ nepasižymėjo itin įspūdingu žaidimu, tačiau net ir nežaidžiant savo geriausio futbolo buvo pasiekta įtikinama pergalė – 2:0. „Porto“ turėjo savo šansų, tačiau jais nepasinaudojo dažniausiai prieš „Liverpool“ gynėjus atsidūręs Moussa Marega.

„Porto“ komandai šiose rungtynėse reikia mušti mažiausiai du įvarčius. Žinant tai, kad „Liverpool“ gynybos viduryje stovi Virgilas van Dijkas, „Porto“ komandai daug šansų nėra duodama. Vienintelis „Porto“ kabliukas šiose rungtynėse yra greitas įvartis, kurio pagalba gali pavykti sudrebinti varžovų kojas.

Iškart po rungtynių Čempionų lygoje abi komandos žaidė savo šalies pirmenybėse. Daugiau laiko pailsėti galėjo „Porto“ futbolininkai, kurie šeštadienį gana lengvai rezultatu 3:0 įveikė „Portimonense“.

„Liverpool“ sekmadienį turėjo itin svarbias „Premier“ lygos rungtynes su Londono „Chelsea“. „Raudonuosius“ tenkino tik pergalė. Sprendžiant iš šių rungtynių, „Liverpool“ mače su „Porto“ daug jėgų neišnaudojo ir prieš „Chelsea“ sužaidė aukščiausia pavara. Pasak J. Kloppo, komanda buvo praradusi kontrolę tik 10 minučių, o kitos 80-im priklausė jiems.

Rezultatas tai atspindi – Sadio Mane smūgis galva ir neįtikėtinas Mohamedo Salah šūvis nulėmė „raudonųjų“ pergalę 2:0.

„Liverpool“ šiuo metu yra puikioje formoje – septynios pergalės iš eilės ir nė vieno pralaimėjimo per paskutines 17 dvikovų. Savo ruožtu „Porto“ per pastarąsias dešimt rungtynių du kartus patyrė nesėkmę ir sykį išsiskyrė lygiosiomis su „Braga“.

„Porto“ prieš šias rungtynes neturi beveik jokių problemų. Šiek tiek yra abejojama Coronos galimybėmis pasirodyti aikštėje, tačiau svarbiausia yra tai, kad į gynybos širdį sugrįžta pirmoje dvikovoje dėl geltonų kortelių limito nežaidęs Pepe. „Liverpool“ gretose nežais Alexas Oxlade‘as-Chamberlainas ir Joe Gomezas (veikiausiai), tačiau į kairįjį gynybos kraštą grįš Andrew Robertsonas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Porto“: (4-3-3) Iker Casillas; Eder Militao, Pepe, Felipe, Alex Telles; Otavio, Danilo, Hector Herrer; Yacine Brahim, Moussa Marega, Tiquinho Soares.

„Liverpool“: (4-3-3) Alisson; Alexander-Arnold, Dejan Lovren, Virgil van Dijk, Andrew Robertson; Giorginio Wijnaldum, Fabinho, Naby Keita; Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane.