Čempionų lyga: "Man Utd" pasispardymas Paryžiuje ir "Porto" kova su "Roma" (apžvalga)

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje paaiškės dar du ketvirtfinalio dalyviai. Šį kartą kovos kelsis į Paryžiaus ir Porto stadionus.

Didžioji dauguma futbolo sirgalių turėti sutelkti dėmesį į rungtynes Prancūzijos sostinėje, kur Paryžiaus „Saint-Germain“ susigrums su „Manchester United“. Kitoje dvikovoje „Porto“ namuose bandys atsitiesti prieš praėjusio sezono pusfinalio dalyvę „Romą“.

Nė vienoje dvikovoje dar nėra sudėti galutiniai taškai, tačiau gerokai didesnius šansus prasibrauti tolyn turi PSG ir „Roma“.

Abu susitikimai startuos 22 valandą Lietuvos laiku. 


PSG – „Manchester United“

„Old Trafford“ stadione puikų pasirodymą surengęs Paryžiaus „Saint-Germain“ yra per žingsnį nuo patekimo į ketvirtfinalį. Ole Gunnaras Solskjaeras po susitikimo Mančesteryje teigė, kad šios rungtynės parodė šiuo metu esantį skirtingą komandų lygį.

PSG futbolininkai iš Anglijos grįžo su dviejų įvarčių pranašumu. Nukraujavusio „Manchester United“ klubo laukia ypatingai sunki užduotis – įmušti bent du įvarčius ir pasistengti savo vartus išlaikyti „sausus“.

Paryžiaus komanda yra puikioje sportinėje formoje – per dešimt žaistų rungtynių iškovotos devynios pergalės ir tik sykį nusileista „Lyon“ komandai. Savaitgalį vietinėse pirmenybėse PSG turėjo šiokių tokių problemų su „Caen“, tačiau visas dėmesys tuomet jau buvo sutelktas į rungtynes Čempionų lygoje.

PSG per paskutines penkerias rungtynes iš viso yra įmušusi 14 įvarčių. Iš savo vartų paryžiečių vartininkai kamuolį traukė tik du kartus.

„Manchester United“, nepaisant pastaruoju metu patiriamų problemų komandos sudėtyje, Anglijoje toliau demonstruoja puikius rezultatus. „Raudonieji velniai“ per dešimt rungtynių vienintelį pralaimėjimą ir patyrė rungtynėse su PSG. Kitose dvikovose buvo iškovotos septynios pergalės ir du kartus sužaista lygiosiomis.

Pralaimėjimas Čempionų lygoje „Man Utd“ komandos nesutrikdė – laimėtos trys rungtynes ir sykį išsiskirta be įvarčių su „Liverpool“. Minėtose trijose rungtynėse „United“ peržengė dviejų įvarčių ribą.

Visgi prieš atsakomąsias rungtynes daug pozityvo Solskjaeras negalėtų surasti – į Paryžių „United“ išvyko net be dešimties pagrindinės komandos žaidėjų. Šioje dvikovoje negalės padėti tokie žaidėjai kaip Paulis Pogba, Jesse Lingardas, Nemanja Matičius, Alexis Sanchezas ir kiti.

Savo ruožtu PSG vis dar turi dvi skaudžias netektis – toliau komandai negali padėti Neymaras ir Edinsonas Cavani. Visgi po šių dviejų žaidėjų netekčių PSG dar nė karto nesuklupo, todėl Thomas Tuchelis dėl to sukti galvos jau nebeturėtų.

„Man Utd“ startiniame vienuolike daug siurprizų nesitikima – žais tie, kurie galės. Saugų linijoje nusimato itin didelė įvairovė – prognozuojama kad ketvertą sudarys Diogo Dalotas, Scottas McTominay‘us, Fredas bei Andreasas Pereira. Tuo metu PSG turėtų žaisti kone identišku vienuoliktuku, kaip ir rungtynėse Mančesteryje.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

PSG: (4-2-3-1) Gianluigi Buffon; Thilo Kehrer, Thiago Silva, Presnel Kimpembe, Juan Bernat; Marco Verratti, Marquinhos; Dani Alves, Julian Draxler, Angel Di Maria; Kylian Mbappe.

„Man Utd“: (4-4-2) David De Gea; Ashley Young, Chris Smalling, Victor Lindelof, Luke Shaw; Scott McTominay, Andreas Pereira, Fred, Diogo Dalot; Marcus Rashford, Romelu Lukaku.


 „Porto“ – „Roma“

Šioje poroje dar nusimato daug intrigos. „Roma“ iškart po burtų buvo laikoma šiek tiek ryškesne favorite, o šį statutą patvirtino ir pirmoje dvikovoje, kurioje dominavo daugiau mažiau visą rungtynių laiką.

Šį kartą tikimasi pamatyti visai kitokį „Porto“ komandos veidą, tuo labiau, kad situacija nėra tokia bloga – „Roma“ pirmajame mače pasiekė pergalę rezultatu 2:1, todėl šeimininkams šiose rungtynėse užtektų ir pergalės 1:0.

Abi komandos šias rungtynes pasitinka ne pačios geriausios nuotaikos – „Porto“ šalies pirmenybėse pralaimėjimo principinę dvikovą Lisabonos „Benfica“ klubui ir prarado lyderio poziciją, o „Roma“ pralaimėjo miesto derbį, kuriame rezultatu 0:3 buvo sutriuškinta „Lazio“ futbolininkų.

Visgi „Porto“ po nesėkmės Romoje rodė gerus rezultatus – buvo iškovotos trys pergalės paeiliui, įmušti aštuoni įvarčiai ir nepraleista nė vieno įvarčio. „Roma“ po Čempionų lygos taip pat žaidė pergalingai, tačiau abi komandos paskutinėse rungtynėse buvo priverstos nuryti karčia piliulę.

Per paskutines dešimt rungtynių „Porto“ iš viso yra pasiekusi penkias pergales, du kartus išsiskyrusi taikiai ir tris kartus patyrusi nesėkmę. „Roma“ žaidė panašiai – šešios pergalės, dvejos lygiosios ir du pralaimėjimai.

Svečiams iš Romos šiose rungtynėse tikrai negalės padėti Cengizas Underis ir Javieras Pastore. Šiokių tokių problemų turi Kostas Manolas ir Nicolo Zaniolo, tačiau tikimasi, kad jie vis tiek startuos nuo pirmųjų minučių.

„Porto“ problemų sudėtyje neturi – visi pagrindinės komandos žaidėjai yra pasiruošę išbėgti į aikštę. Po traumos jau grįžo ir šį kartą prieš „Roma“ nuo pirmųjų minučių greičiausiai žais puolėjas Moussa Marega.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Porto“: (4-4-2) Iker Casillas; Eder Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles; Jesus Corona, Danilo, Hector Herrera, Yacine Brahimi; Moussa Marega, Cedric Soares.

„Roma“: (4-3-3) Robin Olsen; Aleksandar Kolarov, Kostas Manolas, Federico Fazio, Alessandro Florenzi; Daniele De Rossi, Bryan Cristant, Lorenzo Pellegrini; Nicolo Zaniolo, Edin Džeko, Stephan El Shaarawy.