Čempionų lyga: paskutinė proga pamatyti legendinių vartininkų akistatą? (apžvalga)

Čempionų lygos aštuntfinalio mače Portugalijoje vyks sunkiai prognozuojamos rungtynės - puikią formą demonstruojantis "Juventus" klubas sieks palaužti namuose užtikrintai rungtyniaujančią "Porto".


Dabartinė Turino ekipos sportinė forma - varžovams nieko gero nežada.

Italai nuo netikėto kluptelėjimo sausio 15 dienos mače prieš "Fiorentina" iškovojo jau septynias pergales iš eilės ir priešininkams leido pasižymėti vos du sykius.

Čempionų lygos grupėje Massimo Allegri auklėtiniai taip pat nepatyrė pralaimėjimų, o "Porto" finišavo antra, į priekį praleidusi "Leicester City".

"Estadio do Dragao" arenoje portugalai bandys pasiekti pirmąją pergalę per keturis susitikimus prieš "Serie A" atstovus.

Tiesa, "Porto" taip pat negali skųstis sportine forma - laimėtos paskutinės šešerios rungtynės.

Prieš būsimą mačą ekipos saugas Danilo kalbėjo: "Mūsų komanda ir "Juventus" gyvena skirtingomis realijomis. "Porto" turi parduoti geriausius žaidėjus, o italai gali tik pirkti.

Tarp klubų biudžetų - milžiniška praraja, tačiau mūsų ambicijos - ne mažesnės nei Turino ekipos.

Gynyboje žaidžiame labai organizuotai, o puolime turime jaunus futbolininkus, kurie gali nulemti rezultatą. Mūsų stiprybė - komandos dvasioje ir tarpusavio ryšiuose.

Savo stadione visada žaidžiame taip, lyg tas mačas būtų paskutinis", - teigė Danilo.

Legendos

Futbolo gerbėjų žvilgsniais nukryps į abiejų komandų vartų sargus - Ikerą Casillasą ir Gianluigi Buffoną. Šie veteranai yra vadinami geriausiais savo kartos žaidėjais bei praeityje ne kartą pagarbiai atsiliepė vienas apie kitą.

Traumos ir prognozuojamos sudėtys

Svečių komanda jau galės remtis į rikiuotę sugrįžusiais gynėjais Giorgio Chiellini ir Andrea Barzagli. Šeimininkų gretose nebus traumuotų futbolininkų.

"Porto": Casillas; Maxi Pereira, Marcano, Felipe, Alex Telles; Danilo, Herrera, Oliver Torres; Brahimi, André Silva, Soares.

"Juventus": Buffon; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro; Pjanič, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukič; Higuain.

Prognozė

Ekspertas Jamie Redknappas statytų už svečių pergalę.

Jo teigimu, "Juventus" gali laimėti ne vieno įvarčio skirtumo, o pirmasis susitikime veikiausiai pasižymės puolėjas Gonzalo Higuainas.

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...