Čempionų lygoje – istorinis Rodrygo pasirodymas ir vartininku tapęs K. Walkeris

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos paskutinės šešerios 4-ojo rato rungtynės A-D grupėse.

Didžiausią pergalę šiame sezone užfiksavo savo aikštėje žaidusi Madrido "Real" komanda. 18-mečio brazilo Rodrygo jėgą pajuto Stambulo "Galatasaray" komanda.

Rodrygo prie pergalės prisidėjo trimis įvarčiais ir tapo antruoju jaunausiu žaidėju Čempionų lygos istorijoje, pasiekusiu "hat-tricką". Šis rekordas vis dar priklauso Rauliui, kuris taip pat vilkėjo "Real" marškinėlius.

Rodrygo pirmuosius du įvarčius pasiekė pačioje susitikimo pradžioje – 4-ąją ir 7-ąją minutėmis. "Real" po pirmojo kėlinio jau pirmavo rezultatu 4:0, o brazilas dar taip pat suspėjo atlikti vieną rezultatyvų perdavimą.

"Hat-tricką" į savo sąskaitą jaunasis talentas įsirašė pačioje susitikimo pabaigoje – 92-ąją minutę. Dar du įvarčius "baltųjų" ekipai pridėjo Karimas Benzema.

Šioje grupėje ketvirtąją pergalę pasiekė ir kelialapį į aštuntfinalį užsitikrino PSG. Mauro Icardi tikslus smūgis nulėmė pergalę prieš "Club Brugge".

Kitose rungtynėse "Manchester City" dvikovą prieš "Atalantą" buvo priversta baigti su Kyle'u Walkeriu vartuose. Kuriozinėje akistatoje nugalėtojas nepaaiškėjo – lygiosios 1:1.

"Miestiečiams" rungtynės Italijoje prasidėjo puikiai – 7-ąją minutę Raheemas Sterlingas išvedė svečius į priekį. Visgi pirmojo kėlinio pabaigoje Gabrielis Jesusas nerealizavo 11 m. baudinio ir taip paliko šansą šeimininkų komandai.

Ji tuo pasinaudojo iškart po pertraukos – 49-ąją minutę rezultatą išlygino Mario Pašaličius. Įdomu tai, kad kamuolį iš savo vartų traukė ne Edersonas, pradėjęs susitikimą, o Claudio Bravo, pasirodęs aikštėje po pirmojo kėlinio.

81-ąją minutę neatsargus čiliečio žaidimas "Man City" komandai kainavo labai brangiai – pats C. Bravo užsidirbo raudoną kortelę, tačiau dar blogiau buvo tai, kad "miestiečiai" ant suolo nebeturėjo vartininko, todėl pirštines teko užsivilkti Kyle'ui Walkeriui. Gynėjas per likusį laiką vartuose neprisidarė didensių problemų ir padėjo komandai išsaugoti lygiąsias.

Kitose rungtynėse triuškinančią pergalę šventė Londono "Tottenham" komanda, vėl lengvai susitvarkiusi su Belgrado "Crvena zvezda".

Savo ruožtu netikėtą pralaimėjimą Vokietijoje patyrė Madrido "Atletico" komanda. Diego Simeone auklėtiniai krito po Lėverkuzeno "Bayer" futbolininkų kojomis. Tiesa, vokiečių galimybės prasibrauti į kitą etapą vis dar yra minimalios.

Paskutinė vakaro dvikova Zagrebe baigėsi neįtikėtinomis "Dinamo" ir Donecko "Šachtar" komandų lygiosiomis.

TURNYRINĖ GRUPIŲ LENTELĖ

Rezultatai:

A grupė

PSG 1 - 0 "Club Brugge"
22' [1 - 0] M. Icardi
76' M. Diagne ("Club Brugge") nerealizavo 11 m. baudinio

"Real Madrid" 6 - 0 "Galatasaray"
4' [1 - 0] Rodrygo
7' [2 - 0] Rodrygo
14' [3 - 0] S. Ramos (11 m. baudinys)
45' [4 - 0] K. Benzema
81' [5 - 0] K. Benzema
90+2' [6 - 0] Rodrygo

B grupė

"Crvena zvezda" 0 - 4 "Tottenham"
34' [0 - 1] G. Lo Celso
57' [0 - 2] H-M. Son
61' [0 - 3] H-M. Son
85' [0 - 4] C. Eriksen

C grupė

"Atalanta" 1 - 1 "Man City"
7' [0 - 1] R. Sterling
49' [1 - 1] M. Pašalič
43' G. Jesus ("Man City") nerealizavo 11 m. baudinio
81' C. Bravo ("Man City") pašalintas iš aikštės

"Zagreb" 3 - 3 "Šachtar"
13' [0 - 1] A. Patrick
25' [1 - 1] B. Petkovič
83' [2 - 1] L. Ivanuseč
89' [3 - 1] A Ademi
90+3' [3 - 2] J. Moraes
90+8' [3 - 3] Tete (11 m. baudinys)
74' N. Moro ("Zagreb") pašalintas iš aikštės
79' Marlos ("Šachtar") pašalintas iš aikštės

D grupė

"Bayer" 2 - 1 "Atletico"
41' [1 - 0] Thomas (į savus vartus)
55' [2 - 0] K. Volland
90+4' [2 - 1] A. Morata
84' N. Amiri ("Bayer") pašalintas iš aikštės

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...