Čempionų lygos apžvalga: ar svečiai yra pajėgūs nustebinti favoritus?

Šį vakarą įvyks dar dvi Čempionų lygos dvikovos, po kurių beliks sužinoti priešpaskutines dvi ketvirtfinalio dalyves. Išvykoje dviejų įvarčių persvarą įgijusi „City“ bandys sutvarkyti formalumus žaisdama su Kijevo „Dynamo“, o nulines lygiąsias varžovų stadione pasiekusi „Atletico“ sieks namuose palaužti PSV komandos pasipriešinimą. Abi Čempionų lygos dvikovos, kaip jau įprasta 21:45 val.


„Atletico“ – PSV

Pirmosios tarpusavio rungtynės baigėsi be įvarčių – 0:0, tad kiekvienas antrosiose rungtynėse pelnytas įvartis gali būti aukso vertės. Tačiau atsižvelgus į komandų rezultatus po pirmosios tarpusavio dvikovos, galima pamatyti, jog „Atletico“ po šių rungtynių smarkiai pagerino savo žaidimą atakuojant varžovų vartus.

Jei į pirmąsias rungtynes „Atletico“ keliavo nerandanti kelių prie varžovų vartų ir praradusi taškus Ispanijoje, tai dabar ispanų nuotaikos turėtų būti daug geresnės. Po Čempionų lygos dvikovos Olandijoje, Ispanijos pirmenybėse buvo pasiektos keturios pergalės – išvykoje minimaliai patiestas principinis varžovas Madrido „Real“, o į kitų trijų komandų vartus buvo įmušta po tris įvarčius. Būtent įvarčiai prieš šią dvikovą labiausiai džiugina šeimininkų trenerį Diego Simeone.

„Mes suradome reguliarų ir stabilų žaidimo stilių. O svarbiausia tai, kad mes įvarčius mušame iš skirtingų aikštės zonų.“, - kalbėjo argentinietis.

Simeone šiose rungtynėse vis dar versis be traumuotų Stefano Savičiaus ir Tiago Mendeso. Visgi, šiame susitikime „Atletico“ jau turėtų padėti praėjusį savaitgalį dėl traumos nežaidęs puolėjas Fernando Torresas.

PSV į Ispaniją iškeliavo užbaigusi savo penkių iš eilės pergalių seriją vietinėse pirmenybėse ir sužaidę lygiosiomis 1:1 su „Heerenveen“ klubu. Šiuos taškus PSV išbarstė netaupydama savo lyderių – į aikštę žengė stipriausias komandos vienuoliktukas.

„Pirmosiose rungtynėse sakiau, kad jei išlaikysime savo vartus sausus – mes padėsime gerus pamatus šiai serijai. Dabar mes vis dar kovojame dėl vietos ketvirtfinalyje. Jei mes įmušime, mes turėsime galimybę žengti toliau.“, - prieš rungtynes optimizmo nestokojo svečių treneris Phillipas Cocu.

Prieš antradienio rungtynes yra dvejojama Andreso Guardado ir Maxime Lestienne galimybėmis žengti į aikštę, o Gastonas Pereiro rungtynes praleis dėl diskvalifikacijos. Lyginant su rungtynėmis Olandijoje, neabejojama, jog puolimo grandyje bus vienas pakitimas – į aikštę bus leistas Luukas de Jongas, kuris pirmą mačą praleido dėl diskvalifikacijos. Beje, būtent De Jongas pelnė išlyginamąjį įvartį rungtynėse su „Heerenveen“ ir taip padėjo komandai išlaikyti pirmąją poziciją „Eredivisie“ pirmenybėse.

Svarbiausi faktai prieš šį susitikimą:

PSV ekipa šį sezoną Čempionų lygoje dar nelaimėjo nė vienerių rungtynių išvykoje (1 lygiosios, 2 pralaimėjimai);

„Atletico“ per septynerias šio sezono rungtynes nuo varžovų atsiliko vos kartą, o tą dvikovą Ispanijos komanda pralaimėjo;

PSV Čempionų lygoje demonstruoja pavyzdingą charakterį ir du kartus atsilikdama sugebėjo išplėšti pergalę. Dar kartą jie atsilikdami taip pat pelnė du įvarčius, tačiau šių pastangų jiems neužteko dėl to, kad varžovai prieš juos buvo išsiveržę trijų įvarčių persvara;

Olandijos čempionai per dvyliką dvikovų dar niekada nėra išsivežę pergalės iš Ispanijos;

Iš visų aštuntfinalio dalyvių, PSV per rungtynes atlieka mažiausiai smūgių į vartus – po 8,9 per rungtynes. Jų šiandieniniai varžovai šioje kategorijoje juos lenkia beveik dvigubai ir per susitikimą vidutiniškai smūgiuoja po 16,9 karto;

„Atletico“ šį sezoną demonstruoja geriausią gynybą iš visų Top 5 lygų komandų. Į savo vartus per 29 rungtynes Ispanijoje jie praleido vos 12 įvarčių.

„Manchester City“ – „Dynamo“

Po įtikinamos pergalės išvykoje 3:1, „Manchester City“ yra labai arti klubo istorijos perrašymo ir patekimo tarp aštuonių stipriausių komandų Čempionų lygoje. Praėjusius du sezonus aštuntfinalyje iškritusi komanda, atrodo, jog šiemet nėra nusiteikusi kartoti senų klaidų.

„Tai yra mūsų pirmoji rimta galimybė patekti į ketvirtfinalį. Tai yra didžiulis žingsnis tiek klubui, tiek visiems čia esantiems žmonėms. Manau, kad tai turėtų mus dar labiau motyvuoti antradienio rungtynėms.“, - prieš rungtynes kalbėjo „City“ saugas Fernandinho.

Po nesėkmės FA taurėje ir nesėkmingos serijos „Premier“ lygoje, vietiniame fronte „City“ trofėjų, tikriausiai, nebeiškovos, tad didžiausias komandos dėmesys bus skirtas būtent Čempionų lygos varžyboms. Antradienio dvikovoje jų gretose vis dar nebus sunkias traumas besigydančių Kevino De Bruyne, Samiro Nasri ir Fabiano Delpho, tačiau Yaya Toure vakar patikino, jog jis jau bus pasirengęs dvikovai prieš „Dynamo“.

„Dynamo“ situacija vietiniame fronte kiek kitokia – jie pirmauja Ukrainos pirmenybėse. Atsitiesę po triuškinančios nesėkmės namuose 0:3 prieš pagrindinius varžovus „Shakhtar“, jie šešių pergalių iš eilės ir konkurentų kluptelėjimų dėka vėl sugrįžo į pirmąją vietą šalies pirmenybėse. Į Čempionų lygos rungtynes ukrainiečiai keliauja nusiteikę kovingai ir žinodami, kad jie nebeturi ko prarasti.

„Mes neturime daug šansų, tačiau manau, kad šiek tiek jų turime. Jei žaidėjai nebesijaus nervingi ir bus atsipalaidavę, manau, kad sukursime savo progų.“, - įsitikinęs „Dynamo“ treneris Sergejus Rebrovas.

Prieš šias rungtynes svečių treneris gali pasigirti ir tuo, kad jo komandoje nėra traumuotų žaidėjų ir visi futbolininkai yra pasirengę išbėgti į aikštę antradienio dvikovoje.

Svarbiausi faktai prieš šį susitikimą:

„Manchester City“ žaisdama namuose per paskutinius 17 Čempionų lygos susitikimų savo vartus „sausus“ išlaikė vos kartą – 2011 metų gruodį 2:0 laimėtose rungtynėse prieš „Bayern“;

„City“ nuo 76 minutės iki susitikimo pabaigos Čempionų lygoje pelnė šešis įvarčius – tai geriausias pasiekimas tarp visų komandų;

„Dynamo“ per paskutinius 34 išvykų mačus Čempionų lygoje laimėjo vos keturis susitikimus(7 lygiosios, 23 pralaimėjimai);

Per paskutinius septynioliką startų Čempionų lygoje Sergio Aguero pelnė šešioliką įvarčių;

„City“ yra drausmingiausia komanda Čempionų lygoje – per septynis mačus jiems parodytos vos penkios geltonos kortelės.

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...