Čempionų lygos atranka: CSKA arti fiasko, "Fenerbahce" ir "Monaco" sekėsi skirtingai

UEFA Čempionų lygos atrankos varžybos trečiajame etape sužaistos septynerios rungtynės. Įdomiausioje poroje Stambulo „Fenerbahce“ ir Donecko „Šachtar“ ekipos Turkijoje sužaidė be įvarčių.

Nani ir Robino van Persie vedamas „Fenerbahce“ klubas namuose nesugebėjo įrodyti pranašumo prieš Ukrainos ekipą, tad poros baigtis spręsis po savaitės.

Tiesa, olandų puolėjas aikštėje pasirodė tik sužaidus beveik 70 min. R.van Persie turėjo galimybių, įnešė daug energijos į komandos žaidimą, tačiau įvarčių pasiekti nepavyko.

Statistiškai ekipos buvo lygios, atliko po 4 smūgius į vartų plotą, kamuolį kontroliavo panašiai. Svečiai kėlė daugiau kampinių (4:3) ir atliko daugiau perdavimų.

Kitos rungtynės:

Svarbų ir didelį žingsnį link kito etapo žengė „Monaco“ ekipa, kuri svečiuose 3:1 įveikė Berno „Young Boys“ ekipą. Šveicarijos futbolininkams išvykoje dabar reikės mažiausiai trijų įvarčių norint be pratęsimo pasiekti kitą etapą.

Dvijeų įvarčių skirtumu savo mačą laimėjo ir „Skenderbeu“ ekipa iš Albanijos, išvykoje 2:0 įveikusi Moldovos „Milsami Orhei“ klubą. Tai – neabejotinai silpniausia trečiojo etapo pora.

Maskvos CSKA ekipa namuose tik 2:2 sužaidė su Prahos „Sparta“ futbolininkais. 

Rezultatai:

Maskvos CSKA – Prahos „Sparta“ 2:2

„Midtjylland“ – Nikosijos APOEL 1:2

„Milsami Orhei“ – „Skenderbeu“ 0:2

Tel Avivo „Maccabi“ – Pilzeno „Viktoria“ 1:2

Atėnų „Panathinaikos“ – „Club Bruges“ 2:1

Berno „Young Boys“ – „Monaco“ 1:3 

„Videoton“ – Barysovo BATE 1:1

Zagrebo „Dinamo“ – „Molde“ 1:1

15min.lt