Čempionų lygos dienos rungtynės: "Juventus" - "Real" (apžvalga)

Po nedidelės pertraukos į futbolo žiūrovų ekranus sugrįžta pajėgiausias Senojo žemyno turnyras – UEFA Čempionų lygą. Šią savaitę prasideda išbandymų metas – įvyks keturios pirmosios ketvirtfinalio rungtynės.

Jau šiandien Čempionų lyga padovanos didžiulį susidomėjimą keliančią dvikovą – Turino „Juventus“ namuose priims Madrido „Real“ klubą. Tai – praėjusio sezono finalo pakartojimas.

Be šių rungtynių Sevilijoje ginklus taip pat surems vietos „Sevilla“ su Miuncheno „Bayern“. Portalas „EuroFootball.lt“ pristato dienos rungtynių – „Juventus“ ir „Real“ ekipų – apžvalgą.


Kelias iki ketvirtfinalio

Abiejų klubų kelias iki šio etapo nebuvo lengvas – tiek „Juve“, tiek „Real“ liko antri savo grupėje, o aštuntfinalio etape susigrūmė su dviem itin pavojingais varžovais – „Tottenham“ bei Paryžiaus „Saint-Germain“.

„Senoji senjora“ D grupėje liko už „Barcelona“ nugaros – nuo katalonų italai atsiliko 3 taškais. Už turnyro finalininkų liko Lisabonos „Sporting“ ir Pirėjo „Olympiakos“. „Juventus“ grupių etape buvo gana blankus – pelnyti septyni įvarčiai ir jiems nebūdingai praleisti penki įvarčiai.

Aštuntfinalyje jų laukė Harry Kane‘o atstovaujamas „Tottenham“. Dėl pergalės čia reikėjo pakovoti kaip reikiant – pirmąjį susitikimą „Juve“ pradėjo užtikrintai, tačiau varžovai iš Londono sugebėjo pasiekti lygiąsias 2-2.

Atsakomoji dvikova Londone buvo dar įdomesnė. Savo žaidimą primetęs „Tottenham“ ilgą rungtynių laiką pirmavo, tačiau tada suveikė „Juventus“ patirtis – Gonzalo Higuaino ir Paulo Dybalos įvarčiai išvedė italus į ketvirtfinalį, kurie triumfavo bendru rezultatu 4-3.

Madrido „Real“ ekipos kelias taip pat nebuvo rožėmis klotas – jie grupių etape liko būtent už „Tottenham“ nugaros. Įdomu tai, kad Mauricio Pochettino auklėtiniai ir yra vieninteliai, kurie šį sezoną Europoje įveikė „Real“.

Aštuntfinalyje turnyro čempionų laukė tikras iššūkis – grumtynės su į titulą nusitaikiusi PSG. Madrido komanda jau pirmoje dvikovoje parodė, kad patirties už pinigus nenusipirki – namuose turtingieji prancūzai buvo parklupdyti rezultatu 3-1.

Atsakomoji dvikova vis dar kėlė didžiulį ažiotažą, tačiau ir ten „baltieji“ buvo pranašesni – Cristiano Ronaldo ir Casemiro įvarčiai padėjo pasiekti pergalę rezultatu 1-2.

Sportinė forma

Tiek „Juventus“, tiek „Real“ šiuo metu yra puikioje sportinėje formoje – iš dešimt paskutinių rungtynių „Juve“ tik du kartus nelaimėjo, o „Real“ patyrė tik vieną nesėkmę Barselonoje.

Massimiliano Allegri auklėtinai paskutinėse rungtynėse kovėsi su „Milan“ klubu. „Bianconeri“ sirgaliai vaizdu nenusivylė – Leonardo Bonucci buvo išlyginęs rezultatą, tačiau Italijos čempionai nepasimetė ir šventė pergalę rezultatu 3-1.

Prieš rinktinių pertrauką „Juvei“ taip pat sekėsi gana neblogai – išvykoje kiek netikėtai buvo sužaista nulinėmis lygiosiomis su „Spal“, tačiau prieš šias rungtynes buvo iškovotas šešios pergalės iš eilės.

Sezono pradžioje ne taip užtikrintai gynyboje rungtyniavęs „Juventus“ vėl sugrįžta prie savo įprasto žaidimo ritmo – per paskutines penkias dvikovas Turino komanda į savo vartus praleido vos du įvarčius, o septyniuose iš dešimt susitikimų vartus išlaikė „sausus“.

„Real“ ekipos rezultatai taip pat džiugina jų sirgalės – per paskutines penkias rungtynes iškovotos tik pergalės. Po jų kojomis krito „Las Palmas“, „Girona“, „Eibar“, PSG ir „Getafe“.

Paskutinėje dvikovoje Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniai nugalėjo „Las Palmas“ vienuolikę. „Real“ žaidė be krūvos lyderių, tačiau ir tai nesutrukdė pasiekti užtikrintos pergalės rezultatu 3-0.

„Real“ problema kaip ir visada išlieka ta pati – gana prastas žaidimas gynyboje. Ispanijos čempionams per paskutines dešimt rungtynių savo vartus „sausus“ išlaikyti pavyko tik du kartus. Tačiau problemos gynyboje yra užmarštyje, nes šiuo metu puikiai veikia puolimas – 16 įvarčių paskutinėse penkiose dvikovose.

Komandų naujienos

„Juventus“ pastaruoju metu turi rimtų problemų komandos sudėtyje. Prieš rinktinių pertrauką traumas turėjo patyrę Giorgio Chiellini ir Juanas Cuadrado, tačiau abu futbolininkai jau spėjo atsigauti ir žaidė savaitgalį.

Vis dar nėra aišku, ar į aikštę šiose rungtynėse galės žengti Mario Mandžukičius ir Alexas Sandro, traumos taip pat nespėjo išsigydyti Federico Bernardeschi. Du žaidėjai, kurie tikrai praleis dvikovą yra Miralemas Pjaničius ir Medhi Benatia – abu suspenduoti.

M. Allegri labiausiai neramina problemos saugų linijoje. Po M. Pjaničiaus iškritimo nebeliko išreikšto kuriančio saugo. Manoma, kad bosnio vietą aikštėje užims dar patirties daug neturintis Rodrigo Bentacuras. Daugiau kūrybinių užduočių gaus prisiimti kiti du saugai – Sami Khedira bei Blaise‘as Matuidi.

Gynyboje M. Allegri taip pat yra priverstas spręsti problemas, tačiau rinktis yra iš ko – M. Benatia pakeis Andrea Barzagli, o A. Sandro nepasirodymo atveju, kairiajame krašte žais Kwadwo Asamoahas.

„Real“ šioje akistatoje galės versti stipriausia sudėtimi. Didžiausias Zinedine‘o Zidane‘o galvosūkis – startinė sudėtis, į kurią pretenduoja visa krūva atakuojančių žaidėjų.

Visgi spėjama, kad Turine išvysime tą patį vienuoliktuką, kuris žaidė praėjusių metų finale. Garethas Bale‘as pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą ir savaitgalį pelnė du įvarčius, tačiau manoma, kad prancūzas visgi žais su keturiais saugais, todėl valui vietos neatsiras.

Žinoma, neatmetama, kad G. Bale‘as gali pasirodyti nuo pirmųjų minučių, tačiau realesnis variantas yra, kad Isco sudarys saugų linija su Toni Kroosu, Luka Modričiumi ir Casemiro, o virš jų rungtyniaus Cristiano Ronaldo su Karimu Benzema.

Vienintelis traumuotas žaidėjas „Real“ gretose yra Nacho Fernandezas, tačiau ispanui šiose rungtynėse nebuvo numatytas pagrindinis vaidmuo.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Juventus“: (4-3-3) Gianluigi Buffon; Mattia De Sciglio, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Alex Sandro; Sami Khedira, Rodrigo Bentancur, Blaise Matuidi; Douglas Costa, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala.

„Real Madrid“: (4-3-1-2) Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrič; Isco; Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Įdomūs faktai

Šių klubų tarpusavio rungtynių istorijoje devynis kartus laimėjo „Real“, aštuonis – „Juventus“. Dar dvejos akistatos baigėsi lygiosiomis.

Abu klubai į vieno kito vartus yra pelnę po lygiai įvarčių – 22.

„Real“ komanda Čempionų lygoje tik keturiose iš 21 paskutinių rungtynių nepelnė daugiau nei du įvarčius.

Šių komandų pastarųjų penkių akistatų metu žaidžiant Turine buvo užfiksuoti daugiau nei du įvarčiai.

Čempionų lygoje „Real“ laimėjo paskutines keturias rungtynes, tačiau „Juventus“ šiame turnyre yra nenugalimas jau septynias rungtynes paeiliui.

Madrido komandos lyderis Cristiano Ronaldo šiuo metu yra tikras varžovų siaubas – per paskutines aštuonias rungtynes atstovaujant „Real“ portugalas pelnė net 17 įvarčių.

„Juventus“ svečių iš Ispanijos sostinės savo aikštėje yra nenugalimas jau daugiau nei 70 metų – „Real“ Turine pralaimėjo šešis kartus ir sykį sužaidė lygiosiomis.

„Real“ Turino komandos buvo eliminuotas visus keturis kartus, kai šios komandos susitiko atkrintamosiose varžybose.