Čempionų lygos dienos rungtynių apžvalga: "Napoli" - PSG

Šią savaitę UEFA Čempionų lygoje prasideda antrasis grupių etapo ratas. A-H grupėse bus pradėtos žaisti atsakomosios rungtynės.

Pirmieji pasirodymą antradienį pradeda klubai iš A-D grupių. Neabejotinai daugiausiai dėmesio šį kartą sulauks dvikova Neapolyje, kur vietos „Napoli“ priims Paryžiaus „Saint-Germain“.

Jų grupėje situacija yra gana sudėtinga – be šių dviejų gigantų į aštuntfinalį taip pat veržiasi „Liverpool“, todėl labai realu, kad vienas iš šiandien Neapolyje žaidžiančių klubu ir liks už Čempionų lygos borto.

Taip pat įdomios dvikovos laukia Milane, kur „Inter“ priims „Barceloną“, nemažai intrigos žadama ir Madride, kur vietos „Atletico“ už itin skaudžią nesėkmę bandys pasiekti revanšą prieš Dortmundo „Borussia“.

„Napoli“ ir PSG klubų akistata prasidės 22 val. Jūsų dėmesiui – šių rungtynių apžvalga.


Komandų rezultatai

Pirmoji šių komandų dvikova Paryžiuje baigėsi dramatiškomis lygiosiomis. Svečiai iš Italijos net du kartus pirmavo, tačiau kone paskutinę minutę lyg iš niekur paleistas Angelio Di Maria smūgis perdūrė „Napoli“ aistruolių širdis. Dar kelios akimirkos ir Italijos čempionai galėjo priartinti save prie patekimo į aštuntfinalį.

Situacija C grupėje yra gana komplikuota, nors autsaideris jau ir yra žinomas – serbų „Crvena Zvezda“ kol kas yra surinkusi tik vieną tašką. Savo ruožtu „Liverpoo“ turi 6 taškus, „Napoli“ – 5, PSG- 4. Paryžiečių nepatekimas į atkrintamųjų etapą, turint komandoje Kylianą Mbappe ir Neymarą, prilygtų tikrai sezono tragedijai.

Jeigu PSG komanda Prancūzijos pirmenybėse gerina rekordus ir žygiuoja tik pergalingu keliu, Europoje tokios prabangos Thomo Tuchelio auklėtiniai sau leisti negali – per trejas rungtynes jau sykį pralaimėta, sužaista lygiosiomis ir iškovota pergalė.

Per paskutines penkerias rungtynes visuose turnyruose „Saint-Germain“ futbolininkai yra iškovoję keturias pergales ir sužaidę lygiosiomis būtent su „Napoli“. Savaitgalį PSG kiek netikėtai sulaukė sunkumų namuose prieš „Lille“ – varžovus įveikė tik rezultatu 2:1.

„Napoli“ žygiuoja panašiu keliu – be lygiųjų Paryžiuje, jie dar kartą išsiskyrė taikiai su „Roma“ ir tris kartus džiaugėsi pergalėmis. Paskutinėje akistatoje „Napoli“ pasismagino su „Empoli“ ekipa – sutriuškino rezultatu 5:1.

„Hat-tricku“ šiose rungtynėse pasižymėjo Driesas Mertensas, kuris PSG gynėjus taip pat nubaudė įvarčiu.

„Napoli“ su 25 taškais Italijos „Serie A“ pirmenybėse užima trečiąją poziciją. Savo ruožtu „Ligue 1“ pirmenybėse PSG prieš artimiausius persekiotojus jau yra susikrovęs 11 taškų pranašumą.

Komandų naujienos

Prieš šią dvikovą abi komandos didelių problemų komandos sudėtyse neturi. „Napoli“ komandai dėl traumų ir toliau negalės padėti Vladas Chirichesas, Alexe‘as Meretas, Simone Verdi bei Aminas Younesas.

Didelių siurprizų startinėje šeimininkų sudėtyje nesitikima – Carlo Ancelotti turėtų pasirinkti žaidimą su keturiais saugais ir priekyje dviem išreikštais puolėjais. „Napoli“ kol kas turi problemų gynybos kraštuose, kur skyles yra priversti lipdyti ne tokį didelį potencialią puolime turintys Nikola Maksimovičius bei Mario Rui.

Paryžiaus komanda į Neapolį atvyksta turėdamas tas pačias problemas – kol kas pasveikti nespėjančius Dani Alvesą bei Lewiną Kurzawą. Vis dar spėliojama dėl Edinsono Cavani sveiktos būklės, tačiau prognozuojama, kad urugvajietis pasirodys startinėje sudėtyje.

Manoma, kad T. Tuchelis šioms rungtynėms pasirinks kiek neįprastą taktiką – žais su trimis išreikštais centro gynėjais. Iš kraštų būsiantys Thomas Meunier ir Juanas Bernatas turėtų prisiimti nemažai darbo atakoje.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Napoli“: (4-4-2) Ospina; Maksimovič, Albiol, Koulibaly, Mário Rui; Callejón, Allan, Hamšík, Ruiz; Mertens, Insigne.

PSG: (3-4-3) Buffon; Marquinhos, Thiago Silva, Kimpembé; Meunier, Rabiot, Verratti, Bernat; Neymar, Cavani, Mbappe.

Įdomūs faktai

„Napoli“ komanda, Paryžiuje du taškus praradusi tik paskutinę rungtynių akimirką, savo aikštėje sieks pirmosios pergalės prieš PSG ekipą. Iki šiol italams niekada UEFA Čempionų lygoje nepavyko įveikti paryžiečių – dvejos lygiosios ir vienas pralaimėjimas.

Carlo Ancelotti auklėtiniai šiuo metu gali pasigirti įspūdinga sportine forma – šešios nepralaimėtos rungtynės iš eilės, 18 įmuštų įvarčių ir tris kartus išsaugoti sausi vartai.

„Napoli“ per paskutines penkias namų rungtynės UEFA Čempionų lygoje yra pralaimėję du kartus – juos jų pačių sirgalių akivaizdoje sugebėjo patiesti tik „Manchester City“ ir Madrido „Real“.

Po „Crvena Zvezda“ sutriuškinimo esanti rezultatyviausia komanda Čempionų lygoje, PSG taip pat yra įmušusi bent vieną įvartį 19 rungtynių iš eilės. Paryžiečiai šį sezoną per jau sužaistus 16 mačų iš viso yra įmušę 68 įvarčius – 4,25 įvarčių vidurkis per rungtynes.

Nepaisant to, kokią įspūdingą sportinę formą vietinėse pirmenybėse rodo meilės miesto komanda, Čempionų lygoje ji per paskutines penkerias rungtynes sugebėjo pasiekti vos vieną pergalę – vienos lygiosios ir dar trys pralaimėjimai.

„Napoli“ Čempionų lygoje nepasižymėjo tik kartą iš 17 paskutinių dvikovų žaidžiant namuose. Paryžiaus ekipa išvykose muša beveik visada – tik sykį iš paskutinių 10 rungtynių nepavyko nuginkluoti varžovų vartų.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...