Čempionų lygos dienos rungtynių apžvalga: "Tottenham" - "Barcelona"

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje tęsis A-D grupių kovos. Aštuoniuose Senojo žemyno stadionuose dar 16 komandų stos į kovą tarpusavyje.

Neabejotinai daugiausiai dėmesio sulauks dvikova „Wembley“ stadione, kur Londono „Tottenham“ priims Ispanijos futbolo gigantą – „Barcelona“ klubą. Abi ekipos šį sezoną negali pasigirti geriausiais rezultatais, tačiau šį vakarą tikimasi pamatyti pačio aukščiausio lygio futbolą.

Į akistatą komandos stos 22 valandą.


Komandų rezultatai

Čempionų lygoje pergalingai startuoti pavyko tik vienai iš šių dviejų komandų – „Barcai“. Ernesto Valverde auklėtiniai neturėjo sunkumų namuose su Eindhoveno PSV, kai savo ruožtu Londono „Tottenham“ pačioje mačo pabaigoje pralaimėjo Milano „Inter“ ekipai.

„Pentinių“ situacija prašo taškų – pralaimėjimas savo žiūrovų akivaizdoje ir dar viena „Inter“ pergalė šiek tiek sukomplikuotų jų šansus pakovoti dėl kelialapio į aštuntfinalį.

Po šalto dušo Milane Mauricio Pochettino auklėtiniai pabudo – buvo iškovotos trys pergalės iš tiek pat galimų, tiesa, tik viena iš jų buvo įtikinama.

Iš pradžių „Tottenham“ išvykoje rezultatu 2:1 palaužė „Brighton“, vėliau lygos taurėje po baudinių serijos nugalėjo „Watford“ ir tik paskutinėse rungtynėse šventė įtikinimą pergalę – „Premier“ lygoje rezultatu 2:0 nugalėtas „Huddersfield“.

Po klampios sezono pradžios ėmė įsivažiuoti ir pagrindinis „Tottenham“ pergalių kalvis – Harry Kane‘as. Anglas per paskutines dvi „Premier“ lygos rungtynes įmušė tris įvarčius ir savo žaidimu nepaliko abejonių.

Jeigu „Tottenham“ po prasto Čempionų lygos starto vietiniame fronte pradėjo skinti pergales, tai „Barcelona“ komandai viskas įvyko atvirkščiai – per paskutines trejas rungtynes nepasiekta nė viena pergalė.

Katalonai „La Liga“ pirmenybėse per paskutinius tris bandymus iškovojo viso labo du taškus – lygiosios su „Girona“ ir Bilbao „Athletic“ bei netikėtas pralaimėjimas lygos autsaideriams „Leganes“.

Ernesto Valverde neturėtų tenkinti komandos pasirodymas gynyboje – daug individualų klaidų ir penki praleisti įvarčiai per paskutines trejas rungtynes.

Nepaisant to, kad rezultatai paskutiniu metu nėra tenkinantys, „Barca“ vis dar išlieka Ispanijos pirmenybių viršūnėje – turi po lygiai taškų su Madrido „Real“. „Tottenham“ situacija taip pat nėra bloga – ketvirtoji pozicija ir 4 taškų atsilikimas nuo lyderių.

Komandų naujienos

 „Tottenham“ prieš „Barcą“ žaisti stipriausios sudėties negalės – „pentiniai“ versis net bet keturių startinės sudėties žaidėjų. Jau pranešta, kad komandai negalės padėti Dele Alli, Janas Vertonghenas, Christianas Eriksenas, Moussa Dembele ir Serge‘as Aurier.

Į rikiuotę grįžo ir komandai jau yra pasirengęs padėti komandos kapitonas Hugo Llorisas. Be jo „Spurs“ turėjo verstis pirmajame Čempionų lygos ture.

Daug staigmenų iš „Tottenham“ nesitikima – manoma, kad jie žais 4-2-3-1 išsidėstymu su Lucasu Moura netikro puolėjo pozicijoje. Saugų grandį turėtų sudaryti Ericas Dieris bei Harry WInksas, o J. Verongheną gynyboje pakeis Davinsonas Sanchezas.

„Barcelona“ daug problemų neturi, tačiau itin didelė netektis yra Samuelio Umtiti trauma. Prancūzas yra kertinis žaidėjas katalonų gynyboje ir jam iškritus ši pozicija tapo dar labiau pažeidžiama. E. Valverde sprendimu į Londoną neišvyko komandos naujokas – iš po „Roma“ nosies nušvilptas Malcomas.

Prognozuojama, kad šioje dvikovoje ant suolo bus paliktas Ousmane Dembele, o „Barca“ grįš prie praėjusio sezono taktikos – 4-4-2 išsidėstymo. Prancūzo vietą aikštėje užims Philippe Coutinho, o S. Umtiti pakeis kol kas problemų turintis Clementas Lengletas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Tottenham“: (4-2-3-1) Lloris; Trippier, Sanchez, Alderweireld, Rose; Dier, Winks; Moura, Lamela, Son; Kane.

„Barcelona“: (4-4-2) Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Vidal, Rakitič, Busquets, Coutinho; Messi, Suárez.

Įdomūs faktai

Šios dvi komandos tarpusavyje Europoje buvo susitikusios itin seniai – 1981-82 metų sezono UEFA Taurių laimėtojų taurės pusfinalyje. Pirmoji akistata „White Hart Lane“ stadione baigėsi rezultatu 1:1, atsakomąją dvikovą „Barca“ laimėjo minimaliu skirtumu ir žengė į finalą, kuriame nugalėjo „Standard Liege“.

Mauricio Pochettino auklėtiniai praėjusį sezoną grupių etape prie savo žiūrovų buvo niekam neįveikiami – laimėta tiek prieš Madrido „Real“, tiek prieš Dortmundo „Borussia“, tiek ir prieš Nikosijos APOEL.

Praėjusį sezoną pasiekta pergalė prieš Madrido „Real“ (3:1) buvo pirmoji „Tottenham“ komandai žaidžiant prieš varžovus iš Ispanijos – dar dvejos lygiosios ir trys pralaimėjimai.

„Tottenham“ geriausiai Čempionų lygoje per savo istoriją pasirodė 2010-11 metų sezone – nužygiavo iki ketvirtfinalio, kuriame Madrido „Real“ juos per abejas rungtynes sutriuškino rezultatu 5:0.

„Barcelona“ Čempionų lygos grupių etapą jau laimi 11 sezonų iš eilės, o savo pasirodymą šiame turnyre baigia ne anksčiau nei ketvirtfinalis.

Paskutinį kartą Ernesto Valverde kariauna Londone lankėsi praėjusį sezoną, kai jiems aštuntfinalyje atiteko „Chelsea“ klubas. Susitikimas sostinėje baigėsi lygiosiomis 1:1, bet atsakomoje dvikovoje varžovams nebuvo palikti šansai – 3:0.

Luisui Suarezui „Tottenham“ yra gana palankus varžovas – jis rungtyniaudamas „Liverpool“ klube per sužaistas septynerias rungtynes į „pentinių“ vartus įmušė keturis įvarčius.

<iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RdLA9wDgR5E" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>