"Chelsea" išvykoje po atkaklios kovos palaužė "Newcastle"

18 valandą Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos dar dvejos 3-ojo turo rungtynės.

Lietingame Niukasle akis į akį susitiko vietos "Newcastle" su Londono "Chelsea". Rungtynių pabaigoje pasipylę įvarčiai atvedė Maurizio Sarri treniruojamą komandą į trečiąją pergalę šiame sezone.

Rafa Benitezo komandos žaidimo planas buvo aiškus nuo rungtynių pradžios - "šarkos" žaidė su penkių gynėjų linija, todėl "Chelsea" ekipai poziciniame žaidime teko ilgai ir nuobodžiai skirstyti kamuolius aikštės viduryje.

Po pirmojo kėlinio švieslentėje degė du nuliai, todėl visa kova persikėlė į kitas 45 minutes.

"Mėlynieji" turo kaip reikiant pavargti, kad pralaužtų šeimininkų gynybos vartus. Visgi, 76-ąją minutę Marcosas Alonso buvo neleistinai sustabdytas baudos aikštelėje ir Edenas Hazardas stojo mušti 11 metrų baudinio. Belgo koja nesudrebėjo ir rezultatas tapo 1:0.

Atrodė, kad šioje dvikovoje tai bus galutinis taškas, tačiau 83-ąją minutę "Newcastle" netikėtai išlygino rezultatą, kai Joselu smūgiu galva nepaliko vilčių Kepai. Epizodas sukėlė nemažai kalbų, nes prieš perdavimą DeAndre Yedlinas alkūne smūgiavo Olivier Giroud į veidą, tačiau teisėjas nefiksavo taisyklių pažeidimo.

"Šarkos" buvo pasirengusios išsaugoti šį rezultatą, tačiau "Chelsea" buvo kitokios nuomonės ir 87-ąją minutę būtent D. Yedlinas įsimušė į savus vartus, kai po standartinės situacijos baudos aikštelėje likęs Marcosas Alonso smūgiavo varžovų vartų link.

"Chelsea" įsirašė trečiąją pergalę iš eiles ir kartu su "Liverpool" bei "Watford" dalinasi lyderio pozicijomis.

Kitose rungtynėse pirmąją pergalę į savo sąskaitą įsirašė Londono "Fulham", rezultatu 4:2 įveikęs "Burnley". Tikra dvikovos puošmena tapo Jeanu-Michaelio Seri "bomba" iš maždaug 30 metrų atstumo.

Rezultatai:

"Newcastle" 1 - 2 "Chelsea"
76' [0 - 1] E. Hazard (11 m. baudinys)
83' [1 - 1] Joselu
87' [1 - 2] D. Yedlin (į savus vartus)

"Fulham" 4 - 2 "Burnley"
4' [1 - 0] J. Seri
10' [1 - 1] J. Hendrick
36' [2 - 1] A. Mitrovič
38' [3 - 1] A. Mitrovič
41' [3 - 2] J. Tarkowski
83' [4 - 2] A. Schurrle

Turnyrinė lentelė: