"Chelsea" po D. De Gea klaidos išplėšė lygiąsias Mančesteryje

Sekmadienį Anglijos "Premier" lygoje finišavo 36-asis turas.

Jis buvo užbaigtas itin svarbiomis rungtynėmis tarp "Manchester United" ir Londono "Chelsea" klubų. "Old Trafford" stadione nugalėtojo neišvydo nė vienos iš komandų sirgaliai – susitikimas baigėsi lygiosiomis.

Dėl lygiųjų per daug liūdėti neturėjo "Chelsea" komanda, kuri dabar yra padėties šeimininkė kovoje dėl ketvirtojo bilieto į UEFA Čempionų lygą.

Susitikimas svečiams iš Londono nieko gero nežadėjo – 11-ąją minutę "raudonieji velniai" įsiveržė į priekį, kai puikiai spurtavęs ir į varžovų baudos aikštelę įkirtęs Luke'as Shaw surado atsidengusį Juaną Matą, o šis pasitaisęs kamuolį išvedė šeimininkus į priekį.

Po gana greito įvarčio "Chelsea" komandai taisyti situaciją lengva nebuvo – "Man Utd" kiek daugiau kontroliavo kamuolį, o dauguma "Chelsea" išpuolių link varžovų vartų baigdavosi nepavojingais smūgiais.

43-ąją minutę improvizacijos į savo žaidimą įnešęs Antonio Rudigeris nudžiugino "Chelsea" sirgalius – gynėjas iš maždaug 30 metrų paleido galingą smūgį į Davido De Gea vartus. Pastarasis atrėmė smūgį, tačiau neužfiksavo kamuolio ir pirmas prie jo suskubęs Marcosas Alonso išlygino rezultatą.

Antrajame kėlinyje daugiau kovos buvo ne prie baudos aikštelės, o pačiame aikštės viduryje. Abi komandos žaidė gana šiurkščiai, todėl ir atsirado nemažai pauzių, kurios stabdė rungtynių tempą.

Paskutinę mačo akimirką Gonzalo Higuainas galėjo išplėšti pergalę svečiams iš Londono, tačiau "Man Utd" ekipą šį kartą išgelbėjo petimi kamuolį atmušęs D. De Gea.

Ketvirtoje vietoje esantis "Chelsea" prieš "Arsenal" padidino pranašumą iki dviejų taškų. Savo ruožtu "Man Utd" nuo didžiojo ketverto skiria trys taškai, todėl jų šansai kitą sezoną žaisti Čempionų lygoje yra ganėtinai maži.

Rezultatas:

"Man Utd" 1 - 1 "Chelsea"
11' [1 - 0] J. Mata
43' [1 - 1] M. Alonso

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Man Utd": De Gea, Bailly, Lindelof, Young, Shaw, Pogba, Matic, Herrera, Rashford, Lukaku, Mata.

"Chelsea": Kepa, Azpilicueta, Luiz, Rudiger, Alonso, Jorginho, Kante, Kovacic, Willian, Hazard, Higuain.