ČL: "Ajax" užsitikrino vietą aštuntfinalyje, "Viktoria" pražudė rusų svajones

Antradienį vakare 19 val 55 min. UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos pirmosios dvejos priešpaskutinio turo rungtynės.

G grupėje ginklus surėmė Atenų AEK ir Amsterdamo "Ajax". Antrajame kėlinyje aukštesnę pavarą įjungusi olandų ekipa įveikė šeimininkus ir užsitikrino vietą aštuntfinalio etape.

Pirmajame kėlinyje "Ajax" dominavo su kamuoliu, tačiau daug realių progų nesusikūrė. Gyvenimas svečiams iš Amsterdamo palengvėjo 68-ąją minutę - varžovas užsidirbo antrąją geltoną kortelę ir į jų vartus dar buvo paskirtas 11 m. baudinys.

Jį sėkmingai realizavo Dušanas Tadičius, kuris nepraėjus nei pilnoms keturioms minutėms įmušė ir antrąjį įvartį, kai šeimininkai suklydo išsimušdami kamuolį.

"Ajax" su 11 taškų savo grupėje pakilo į pirmąją poziciją ir žemiau antros vietos jau tikras nebekris.

Kitose rungtynėse Maskvos CSKA namuose nusileido Pilzeno "Viktoria" komandai ir prarado visus šansus pakovoti bent dėl antrosios pozicijos.

CSKA pirmieji įsiveržė į priekį, tačiau į Europos lygą patekti nusiteikusi "Viktoria" davė atsakymą varžovams - 56-ąją minutę išlygino rezultatą, o rungtynių pabaigoje pasiekė ir pergalingą įvartį.

Abi komandos dabar yra surinkusios po keturis taškus. "Roma" ir Madrido "Real" jau turi devynis, todėl šioje grupėje lieka intriga dėl pirmosios ir trečiosios pozicijų.

Rezultatai:

AEK 0 - 2 "Ajax"
68' [0 - 1] D. Tadič (11 m. baudinys)
72' [0 - 2] D. Tadič
67' M. Livaja (AEK) pašalintas iš aikštės

CSKA 1 - 2 "Viktoria"
10' [1 - 0] N. Vlasič (11 m. baudinys)
56' [1 - 1] R. Prochazka
81' [1 - 2] L. Hejda
44' R. Prochazka ("Viktoria") nerealizavo 11 m. baudinio