ČL aštuntfinalio tęsinys: "Bayern" atvyksta į "Anfield" tvirtovę, "Lyon" priima "Barcą"

Šią savaitę UEFA Čempionų lygoje tęsiasi aštuntfinalio kovos. Antradienį vakare dar dviejose Europos stadionuose įvyks intriguojančios rungtynės.

"Anfield" stadione bus tikras vakaro desertas – "Liverpool" savo žiūrovų akivaizdoje priims Miuncheno "Bayern" futbolininkus. Prancūzijoje "Lyon" komanda bandys atlaikyti "Barcelona" klubo iššūkį.

Abejos rungtynės startuos tuo pačių laiku – 22 valandą.


"Liverpool" – "Bayern"

Jau po burtų ceremonijos ties šia pora buvo keliamas didžiulis ažiotažas. "Liverpool" tik per plauką prasiskynė kelią į atkrintamąsias, tačiau net ir po sunkaus žygio nesulaukė pasigailėjimo – atiteko ko gero vienas iš neparankiausių priešininkų. Tą patį apie "Liverpool" galėtų pasakyti "Bayern" komanda, kuri savo grupėje užėmusi pirmąją vietą aštuntfinalyje tikėjosi visai kitokio pajėgumo varžovo.

"Liverpool" šį sezoną kone visą savo dėmesį yra sutelkęs į Anglijos "Premier" lygą. Jurgeno Kloppo kariauna šiais metais po gana ilgos pertraukos turi realią galimybę iškovoti "Premier" lygos auksą. Visgi dėl šio tikslo yra aukojami rezultatai kituose turnyruose – "Liverpool" jau buvo išmestas iš abiejų taurių savo šalyje.

"Premier" lygoje "Liverpool" pastaruoju metu taip pat neturėjo lengvo gyvenimo. "Raudonieji" paskutiniame ture nugalėjo "Bournemouth", tačiau prieš sužaidė lygiosiomis su "West Ham" ir "Leicester City" klubais. Po šios ne itin sėkmingos serijos "Manchester City" dar labiau priartėjo prie varžovų.

"Liverpool" rezultatai per paskutines dešimt rungtynių nebuvo stebuklingi – iškovotos šešios pergalės, du kartus nusileista varžovams ir tiek pat kartų sužaista lygiosiomis. Puolime "Liverpool" fiksavo ganėtinai neblogus rezultatus – įmušta 22 įvarčiai, o į savo vartus praleista dešimt tikslių smūgių.

Sunkias rungtynes penktadienį "Bundesliga" pirmenybėse turėjo Miuncheno "Bayern" futbolininkai. Niko Kovačo auklėtiniai išvykoje po atkaklios kovos rezultatu 3:2 palaužė "Augsburg" vienuolikę. Šios rungtynės Liverpulio komandai tapo šiokiu tokiu pranašumu, nes "raudonieji" nežaidė nuo vasario 9 dienos.

"Bayern", šalies pirmenybėse esantis už Dortmundo "Borussia" nugaros, per paskutines dešimt rungtynių yra iškovojęs aštuonias pergales, sykį pralaimėjęs ir sužaidęs lygiosiomis su Amsterdamo "Ajax". Bavarai per tą laiką įmušė 27 įvarčius, o iš savo vartų kamuolį traukė 13 kartų.

Abi komandos prieš šias rungtynes turi nemažai problemų. Šeimininkams šioje akistatoje tikrai reikės verstis be suspenduoti Virgilo van Dijko bei traumas besigydančių Joe Gomezo ir Alexo Oxlade'o-Chamberlaino. Klaustukai kabo ir dėl kitų svarbių žaidėjų – Dejano Lovreno, Roberto Firmino ir Xherdano Shaqiri. Visgi neabejojama, kad bent du iš minėtų žaidėjų pasirodys aikštėje.

"Bayern" trenerių štabas taip pat turi neišspręstų problemų – dėl viruso į Liverpulį neišvyko Jerome'as Boatengas, taip pat traumas gydosi Arjenas Robbenas bei Corentinas Tolisso. Thomas Mulleris, kaip ir kolega iš Liverpulio, rungtynes praleidžia dėl diskvalifikacijos. Nėra žinoma, ar nuo pirmųjų minučių galės žaisti penktadienį susižeidęs Kingsley Comanas. 

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Liverpool": (4-3-3) Alisson; Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Joel Matip, Andrew Robertson; Jordan Henderson, James Milner, Georginio Wijnaldum; Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane.

"Bayern": (4-2-3-1) Manuel Neuer; Joshua Kimmich, Niklas Sule, Mats Hummels, David Alaba; Thiago, Javi Martinez; Kingsley Coman, James Rodriguez, Serge Gnabry; Robert Lewandowski.


"Lyon" – "Barcelona"

Mažai kam kyla klausimų, kuris klubas yra įvardijamas favoritu atsidurti ketvirtfinalyje. Lionelio Messi vedama "Barcelona" yra aiški poros favoritė, tačiau pastarieji Čempionų lygos žygiai katalonams nebuvo sėkmingi, todėl "Lyon" tiki, kad gali pakartoti "Roma" komandos sėkmę.

Katalonams "Lyon" komandos nuvertinti nereikėtų – ji šį sezoną dar nepatyrė nė vienos nesėkmės Čempionų lygoje, tiesa, net penki susitikimai baigėsi lygiosiomis. Visgi "Lyon" grupių etape sugebėjo pamokyti viena geriausių planetos komandų – "Manchester City". Prancūzai iš pradžių "miestiečius" įveikė, o atsakomosiose rungtynėse sužaidė taikiai.

"Lyon" paskutiniu metu rodo puikius rezultatus – per paskutines septynerias rungtynes buvo iškovotos šešios pergalės ir patirta vieną nesėkmė prieš "Nice". Per šį laikotarpį "Lyon" sugebėjo nugalėti ir patį Paryžiaus "Saint-Germain", kuris krito būtent Liono komandos tvirtovėje.

"Lyon" įspūdingos įvarčių mašinos savo komandoje nėra sukūrusi – per pastarąsias dešimt rungtynių nė vienoje dvikovoje daugiau dviejų įvarčių nebuvo įmušta. Iš viso per šią seriją "liūtai" pasiekė 16 įvarčių, o į savo vartus praleido devynis tikslius smūgius.

Sezono pradžioje galingai atrodžiusi "Barcelona" pastaruoju metu yra išsisėmusi – prieš šį savaitgalį įvykusią dvikovą katalonai tris kartus iš eilės sužaidė lygiosiomis. Šeštadienį "Barcelona" kovėsi su "Real Valladolid" komanda. Patys šeimininkai tikėjosi gerokai lengvesnių rungtynių, tačiau varžovai buvo įveikti minimaliu skirtumu, o pats L. Messi iš dviejų muštų 11 metrų baudinių realizavo vieną.

Nuo sausio mėnesio, kai iki dabar buvo sužaista dešimt rungtynių, "Barcelona" šešis kartus džiaugėsi pergalėmis, tris kartus lygiosiomis ir sykį susitaikė su pralaimėjimu "Sevilla" komandai. Ernesto Valverde kariauna per šias rungtynes užfiksavo 21 įvartį, o varžovams į savo vartus leido įmušti septynis kartus.

"Barcelona" į Lioną atvyksta ne pačios geriausios formos, todėl tai šeimininkams, kurie per pastarąsias dvi namų rungtynes Čempionų lygoje "Barcai" nepralaimėjo nė karto, suteikia dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

"Lyon" tikrai šiose rungtynėse turės verstis be svarbiausio komandos žaidėjo – Nabilas Fekiras yra diskvalifikuotas. Dėl savo pasirodymo taip pat nėra garantuoti Jasonas Denayeras ir Tanguy'us Ndombele.

Katalonų gretose iš rikiuotės yra iškritę ir komandai Prancūzijoje tikrai nepadės Rafinha, Jasperas Cillessenas, Arthuras bei Thomas Vermaelenas. Daugiau netekčių "Barca" neturi.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Lyon": (4-2-3-1) Anthony Lopes; Leo Dubois, Marcelo, Jason Denayer, Ferland Mendy; Tanguy Ndombele, Lucas Tousart; Bertrand Traore, Memphis Depay, Houssem Aouar, Moussa Dembele.

"Barcelona": (4-3-3) Marc-Andre ter Stegen; Nelson Semedo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba; Ivan Rakitič, Sergio Busquets, Arturo Vidal; Ousmande Dembele, Lionel Messi, Luisas Suarez.