ČL: "Barcelona" minimaliu skirtumu įveikė "Man Utd", "Ajax" ir "Juventos" dvikovoje – lygybė

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos dar dvejos pirmos ketvirtfinalio rungtynės. Šį kartą akistatos kėlėsi į Amsterdamą ir Mančesterį.

"Old Trafford" stadione "Manchester United" priėmė turnyro favoritę "Barceloną" komandą. Ankstyvą įvartį pasiekę katalonai tik po atkaklios kovos minimaliu skirtumu palaužė šeimininkus.

"Barcelona" rungtynes pradėjo puikiai – svečiai iš Katalonijos negalvoja apie ilgą žvalgybą ir pradėjo dominuoti šeimininkų aikštės pusėje.

Įvarčio ilgai laukti neteko – 12-ąją minutę svečiai buvo nuliūdinti vieninteliu ir pralaimėjimą nulėmusiu smūgiu. Po Lionelio Messi perdavimo Luisas Suarezas iš gana aštraus kampo smūgiavo tiesiai į vartus ir kamuolys atsidūrė vartuose. Įvartį galiausiai buvo nuspręsta įrašyti į Luke'o Shaw sąskaitą, nes jis paskutinis prisilietė prie kamuolio.

Netikėta staigmena šiose rungtynėse tapo tai, kad "Man Utd" po praleisto įvarčio visiškai pakeitė savo žaidimą. Šeimininkai pradėjo jaustis kur kas užtikrinčiau su kamuoliu ir iki pat rungtynių pabaigos kėlė pavojų varžovams.

Tiesa, itin realių progų "United" nesusikūrė, todėl galiausiai pripažino minimalų "Barcos" pranašumą.

Kitose rungtynėse Amsterdamo "Ajax" namuose pasiekė lygiąsias prieš Turino "Juventus". Pastarieji pirmieji įsiveržė į priekį, tačiau puikiai žaidusi olandų ekipa rado priešnuodžių prieš varžovų gynybą.

"Ajax", kaip ir aštuntfinalyje, neišsigando varžovų statuso – olandai nuo pat rungtynių pradžios ėmėsi iniciatyvos ir atakavo svečius iš Turino.

Visgi pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Cristiano Ronaldo nuliūdino "Ajax" ekipą, kai pasiekė puikų įvartį galva. "Ajax" ekipai prireikė tik gero pokalbio rūbinėje – iškart prasidėjus antrajam kėliniui "Ajax" po nuostabaus Davido Nereso reido atstatė lygybę.

Per likusį laiką progų susikūrė abi komandos, tačiau daugiau įvarčių nebekrito. Visa kova ir bilieto į pusfinalį savininkas spręsis atsakomajame mače Turine.

Rezultatai:

"Man Utd" 0 - 1 "Barcelona"
12' [0 - 1] L. Shaw (į savus vartus)

"Ajax" 1 - 1 "Juventus"
45' [0 - 1] C. Ronaldo
46' [1 - 1] D. Neres

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...