ČL finalo išvakarės: J. Kloppas prisiminė rungtynes Kijeve, M. Pochettino didžiavosi savo auklėtinių kelione

Iki didžiosios šio sezono kulminacijos liko šiek tiek daugiau nei para – šeštadienį 22 valandą Londono "Tottenham" ir "Liverpool" komandos žengs ant "Wanda Metropolitano" stadiono aikštės ir pradės kovą dėl UEFA Čempionų lygos trofėjaus.

Penktadienį abi komandos surengė paskutinę treniruotę prieš svarbiausias šio sezono rungtynes. "Liverpool" į Madridą atvyko šiandien, o "Tottenham" ekipa Madrido "Real" klubo treniruočių centre plušėjo jau ketvirtadienį.

Pirmasis spaudos konferencijoje kalbėjęs Jurgenas Kloppas bandė atsikratyti favoritų statuso, mat šio sezono tarpusavio rezultatai neparodė didelio "raudonųjų" pranašumo.

"Jeigu aš galvočiau, kad esame favoritai, būčiau pakvaišęs", – pareiškė J. Kloppas.

"Žinau, kad žmonės mus laiko favoritais dėl to, kad "Premier" lygoje surinkome daugiau taškų nei "Tottenham". Tačiau jeigu jūs stebėjote šio sezono tarpusavio rungtynes, rezultatas buvo tik 2:1. Nematau jokio pranašumo", – favorito etiketę nusikluojati ir toliau bandė strategas.

Paklaustas apie praėjusių metų finalą, kuriame buvo nusileista "Real" ekipai, J. Kloppas atsakė, kad "Liverpool" tuomet nesužaidė blogų rungtynių – viską išsprendė sunkiai suvokiamus dalykus daręs Garethas Bale'as.

"Visi finalai, kuriuos žaidė mano komandos, buvo skirtingi. Jeigu šeši pralaimėjimai finale buvo patirti dėl manęs, tuomet visiems reikėtų susirūpinti. Praėjusiais metais pralaimėjome po aukščiausios klasės Bale'o įvarčio, o kiti du buvo tokie, kurių mes paprastai nepraleidžiame.

Dabar esame metais vyresni. Toks žaidėjas kaip Trentas dabar yra sužaidęs 50 rungtynių daugiau, kas būnant jo amžiaus yra ypatingai svarbu. Tiesą pasakius, tame finale vaikinai nežaidė blogai. Praėjusiais metais mes patys buvome nustebę, kad atsidūrėme finale. Šiais metais situacija yra pasikeitusi", – pridūrė savo trečiam Čempionų lygos finalui besiruošiantis J. Kloppas.

Po J. Kloppo konferencijos prieš žurnalistus stojo Mauricio Pochettino, kuriam, priešingai nei jo kolegai, tai yra pirmas tokio svarbumo finalas.

"Kelionė iki finalo buvo neįtikėtina. Man yra didžiulė garbė treniruoti šią žaidėjų grupę, kuri visos kelionės metu buvo taip susikoncentravusi į tikslo siekimą.

Jaučiu pasididžiavimą, nes žaidėjai buvo pasirengę dirbti ir priimti visus patarimus iš mūsų. Mes esame pasiruošę, esame rytoj pasirengę bėgti, konkuruoti ir, svarbiausia, mėgautis šou", – kalbėjo M. Pochettino.

Paklaustas apie patį "Tottenham" komandos pajėgumą, specialistas iš Argentinos atsakė: "Prieš "Man City" ir "Ajax" mes pasiekėme tam tikras ribas. Mes tikrai nesame geriausia komanda pasaulyje vien dėl to, kad įveikėme šiuos klubus. Nemanau, kad būtume ir blogiausi, jeigu būtume pralaimėję.

Visos rungtynės Čempionų lygoje parodė, kad įdėjus didžiulį darbą ir patikėjus savo jėgomis, galima pasiekti labai daug."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...