ČL starte – "Liverpool" ir "Chelsea" nesėkmės bei įspūdingas "Salzburg" 19-mečio pasirodymas

Antradienį 22 valandą naujajame UEFA Čempionų lygos sezone buvo sužaistos dar šešerios E-H grupių rungtynės.

Spjūvį į veidą jau pirmose grupės rungtynėse gavo titulą ginantys "Liverpool" futbolininkai, kurie išvykoje turėjo pripažinti "Napoli" komandos pranašumą – pralaimėjimas 0:2.

Visą rungtynių laiką iš esmės vyko apylygė kova – abi komandos ryškiai nedominavo su kamuoliu, tačiau pavojingų momentų būta ir prie vienų, ir kitų vartų.

82-ąją minutę "Napoli" pasiekė pirmąjį įvartį, kai Jose Callejono uždirbtą 11 m. baudinį realizavo Driesas Mertensas. Adrianas dar lietė kamuolį, tačiau smūgis buvo per stiprus ir kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

"Liverpool" komandai grįžti į rungtynes po šio įvarčio taip ir nepavyko, o per pridėtą laiką už klaidą gynyboje buvo nubaustas Virgilas van Dijkas – iš jo perimtą kamuolį vėliau į Adriano vartus pasiuntė Fernando Llorente.

Kitoje E grupės dvikovoje "Salzburg" surengė neįtikėtiną įvarčių šou namuose. 19-metis Norvegijos futbolo talentas Erlingas Brautas Halandas per pirmąjį kėlinį pasižymėjo "hat-tricku", o šeimininkai "Genk" vienuolikę sutriuškino rezultatu 6:2.

F grupėje, kuri yra laikoma "mirtininkų", nuostabų žaidimą vartuose rodęs Marcas-Andre ter Stegenas padėjo "Barcelona" komandai Dortmunde pasiekti lygiąsias su vietos "Borussia" – 0:0.

"Borussia", o ypatingai Marco Reusas, turėjo bent kelias kone šimtaprocentines progas įmušti. 57-ąją minutę nuo realaus įvarčio katalonus išgelbėjo Ter Stegenas, kuris fantastiškai reagavo į M. Reuso 11 m. smūgį.

"Barca" turėjo keletą pavojingų epizodų po standartinių situaciją, tačiau iš žaidimo didesnį pavojų kėlė BVB. "Geltonai juodus" nuo pergalės sustabdė tik katalonų vartininkas.

Šioje grupėje visos komandos turi po tašką – anksčiau įvykusi dvikova tarp "Inter" ir "Slavia" taip pat bagėsi lygiosiomis.

Skaudus smūgis buvo suduotas H grupėje besivaržančiai Franko Lampardo "mėlynųjų" kariaunai. Londono "Chelsea" namuose krito prieš permainų krečiamą "Valencią".

74-ąją minutę svečius į priekį išvedė Rodrigo. "Chelsea" 88-ąją minutę dar galėjo išplėšti lygiąsias, tačiau atsakomybę dėl 11 m. baudinio prisiėmęs Rossas Barkley nuvylė komandą – jo smūgis sudrebino vartų konstrukciją ir "Chelsea" liko be taškų.

Šioje grupėje triuškinančią pergalę pasiekė Amsterdamo "Ajax", kuri namuose 3:0 susitvarkė su "Lille".

Likusi G grupės akistata tarp Lisabonos "Benfica" ir "Leipzig" komandų baigėsi pastarųjų pergale. Timo Wernerio dublis garantavo tris taškus vokiečių komandai.

GRUPIŲ LENTELĖS

Rezultatai:

"Napoli" 2 - 0 "Liverpool"
82' [1 - 0] D. Mertens (11 m. baudinys)
90+2' [2 - 0] F. Llorente

"Borussia" 0 - 0 "Barcelona"
57' M. Reus (BVB) nerealizavo 11 m. baudinio

"Chelsea" 0 - 1 "Valencia"
74' [0 - 1] Rodrigo
88' R. Barkley ("Chelsea") nerealizavo 11 m. baudinio

"Ajax" 3 - 0 "Lille"
18' [1 - 0] Q. Promes
50' [2 - 0] E. Alvarez
62' [3 - 0] N. Tagliafico

"Benfica" 1 - 2 "Leipzig"
69' [0 - 1] T. Werner
79' [0 - 2] T. Werner
84' [1 - 2] H. Seferovič

"Salzburg" 6 - 2 "Genk"
2' [1 - 0] E. B. Haland
34' [2 - 0] E. B. Haland
36' [3 - 0] H-C. Hwang
40' [3 - 1] J. Lucumi
45' [4 - 1] E. B. Haland
45+2' [5 - 1] D. Szobozslai
52' [5 - 2] M. Samata
66' [6 - 2] A. Ulmer

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...