„Copa America“ futbolo čempionatas – per „Viasat Sport Baltic“

„Viasat Sport Baltic“ (VSB) žiūrovams įteiks naują dovaną. Šis kanalas pirmą kartą transliuos „Copa America“ futbolo pirmenybes, kuriose žais stipriausios Pietų, Centrinės ir Šiaurės Amerikos rinktinės.

Čempionate dalyvaus tokios žvaigždės kai Lionelis Messi, Luisas Suarezas, Angelis di Maria, Jamesas Rodriguezas, Alexis Sanchezas, Dani Alvesas ir būrys kitų garsenybių.

VSB planuoja parodyti daugumą čempionato, kuris vyks birželio 3-26 dienomis, rungtynių. Turnyras pirmą kartą vyks ne Pietų Amerikoje, o JAV. Varžybose dalyvaus 16 komandų, suskirstytų į 4 grupes.

Pirmoje grupėje, kuri yra pajėgiausia, rungtyniaus Brazilijos, Argentinos, Meksikos ir JAV ekipos. Antroje varžysis Čilė, Kolumbija, Urugvajus ir Ekvadoras, trečioje – Kosta Rika, Jamaika, Panama ir Haitis, ketvirtoje – Paragvajus, Peru, Bolivija ir Venesuela.

Į kitą etapą, ketvirtfinalį, pateks po dvi pajėgiausias rinktines. Pernai „Copa America“ čempionatas buvo surengtas Čilėje. Tada turnyre triumfavo šeimininkai čiliečiai, baudinių serijoje 4:1 palaužę argentiniečius.

Daugiausia kartų šį čempionatą laimėjo Urugvajaus futbolininkai – penkiolika (pastarąjį sykį – 2011-aisiais). Keturiolika pirmenybių laimėjo Argentina, bet paskutinį kartą labai seniai – 1993 metais. Aštuoniuose čempionatuose triumfavo Brazilija (pastarąjį sykį 2007-aisiais), dviejuose – Peru ir Paragvajus, viename – Čilė, Kolumbija ir Bolivija.

Šios varžybos vyksta nuo 1916 metų. Iki 1975-ųjų jos vadinosi Pietų Amerikos čempionatas. Jame tada Šiaurės Amerikos rinktinės nerungtyniavo.

Šio savaitgalio transliacijų tvarkaraštis:

birželio 4 d. 4.25 val. (naktį iš penktadienio į šeštadienį) JAV – Kolumbija, 23.55 val. Kosta Rika – Paragvajus, 5 d. (naktį iš šeštadienio į sekmadienį) 2.25 val. Haitis – Peru, 4.55 val. Brazilija – Ekvadoras, 23.55 val. Jamaika – Venesuela, 6 d. (naktį iš sekamdienio į pirmadienį) 2.25 val. Meksika – Urugvajus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...