D. Bartkus: manau, kad nenuvylėme gerbėjų

Po rungtynių su „Sevilla“ grįžęs į persirengimo kambarį „Žalgirio“ vartininkas Džiugas Bartkus dar ilgai sėdėjo savo vietoje, galvoje vis persukdamas rungtynių epizodus. Kiek vėliau 28 metų žalgirietis pripažino, kad niekaip negali atsikratyti minčių apie Evero Banegos baudos smūgį, po kurio varžovai pelnė pergalingą įvartį.

30-metis Argentinos rinktinės ir „Sevilla“ klubo žaidėjas 34 min. preciziškai tiksliu baudos smūgiu pasiuntė kamuolį virš žalgiriečių gyvatvorės ir įsuko jį į viršutinė vartų kampą. Desperatiškas D.Bartkaus šuolis tą kartą komandos neišgelbėjo.

„Vartininkui visą laiką atrodo, kad galima atremti bet kokį smūgį. Štai ir dabar man atrodo, kad gal galėjau geriau sužaisti toje situacijoje, – tikino D.Bartkus. – Bet viskas taip susidėjo, kad krito įvartis. Kita vertus, manau, kad mes palikome intrigą ir kitoms rungtynėms, tad dabar visi nekantriai lauksime kitos savaitės.“

Minimali „Sevilla“ pergalė nebuvo tokia įspūdinga, kokios tikėjosi 26 tūkst. į „Ramon Sanchhez Pizjuan“ stadioną susirinkę ispanai. Prie tokio rezultato svariai prisidėjo ir „Žalgirio“ gynėjai bei savo vartus patikimai saugojęs D.Bartkus. Varžovai iš viso atliko net 27 smūgius. 8 ispanų bandymus blokavo „Žalgirio“ gynėjai, 9 kartus kamuolys skriejo pro šalį, o dar 9 kartus jo kelyje stojo D.Bartkus. Tačiau, kalbėdamas apie rungtynes jis savo nuopelnų nesureikšmino.

„Iš tiesų, sunku kalbėti po tokių rungtynių. Esame labai pavargę, nes aikštėje atidavėme visas jėgas, padarėme viską ką galėjome. Manau, kad nenuvylėme ir mūsų gerbėjų, tų žmonių, kurie palaikė mus Lietuvoje, ir tų, kurie atvyko į Seviliją. Malonu buvo juos išgirsti ir noriu jiems labai padėkoti. Bet iš tiesų, padarėme tik pusę darbo. Kiekvienas žaidėjas šiandien atsidavė maksimaliai, parodė, kad galime žaisti net ir su tokiu galingu varžovu“, – teigė D.Bartkus.

Pasak „Žalgirio“ vartų sargo, nors žalgiriečiai varžovų gynybos nepralaužė, bet pademonstravo aukštą futbolo kokybę.

„Aš asmeniškai džiaugiuosi tuo, kaip mes žaidėm. Momentais atrodėme labai solidžiai, netgi kontroliavome žaidimą. Tikrai nenusileidome jiems kovoje. Aišku, apmaudu, kad neįmušėme, bet reikia pasidžiaugti tuo, kad per daug ir neprasileidome. Tikrai pasiliekame visus šansus kitoms rungtynėms, kitam ketvirtadieniui“, – pareiškė D.Bartkus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...