D. De Rossi: likęs Romoje nesigailiu beveik dėl nieko

"Roma" legenda Daniele De Rossi sako, jog niekada negalėtų prisiversti palikti Italijos sostinės klubo, tačiau saugas vis dėlto gailisi, kad neturėjo progos paragauti gyvenimo svetur.

Liepos mėnesį 34-ąjį gimtadienį švęsiantis veteranas "giallorossi" marškinėlius vilki dar nuo 2001 metų.

Dabartinė jo sutartis su "Roma" baigs galioti po šio sezono, o juo, pasak pranešimų, domisi Londono "Chelsea". Italas pažadėjo savo ateities planus atskleisti artimiausiu metu.

"(Mano sutartis - red. past.) yra tai, ką anksčiau ar vėliau turėsiu aptarti su klubu, tačiau dabar apie tai negalvoju ir nusprendžiau taip pat apie tai nekalbėti", - Romoje gimęs De Rossi pasakojo žurnalui Undici.

"Nusprendžiau, jog kurį laiką noriu toliau rungtyniauti. Dėl to nėra jokių abejonių, 100 procentų. Galbūt būčiau apie tai (karjeros baigimą - red. past.) svarstęs, jeigu vėl patirčiau tokias traumas kaip pernai. Tuomet skirčiau laiką keliavimui aplink pasaulį su savo šeima."

"Vienintelis dalykas, kurio gailiuosi likęs Romoje, yra tas, kad niekada neturėjau progos patirti kitų šalių, tokių kaip Anglija ar Ispanija, atmosferos už stadiono ribų. Norėčiau sužinoti, kaip gyvenimas vyksta kitur."

Visgi, nepaisant įvairių galimybių išvykti, De Rossi meilė "Roma" klubui yra per didelė.

"Aš visuomet puikiai supratau, kad mano karjeros pasirinkimai buvo neteisingi profesiniu atžvilgiu", - pridūrė saugas. "Į juos buvo žiūrima kaip į demonstruojančius didžiulį altruizmą dėl meilės šiems marškinėliams bei sirgaliams, bet tai yra tik dalis atsakymo."

"Kita pusė yra ta, jog mano pasirinkimas buvo labai egoistiškas, nes man reikėjo žaisti "Roma" gretose. Rungtyniaudamas su šiais marškinėliais aš gaunu fizinį bei emocinį pasitenkinimą. Tais metais, kai atrodė, kad išvyksiu, į aikštę žengdavau su ašaromis akyse. Apsižvalgydavau ir galvodavau, jog tai gali būti paskutinis mano mačas "Olimpico"... Šie momentai privertė mane suvokti, jog negalėčiau gyventi be "Roma".

"Tai man būtų labiau skausminga nei prarasta Madrido "Real" - "Barcelona" patirtis ar žaidimas gražiausiuose Anglijos stadionuose. Bent jau aš viską matau būtent taip. Sulaukęs 33-ejų, aš pasiekiau ramų suvokimą, kad nelaimėjau daug titulų bei daug nepakeliavau."

Per visą karjerą De Rossi yra iškovojęs vos dvi Italijos taures bei vieną šalies supertaurę. "Serie A" pirmenybėse jo klubas net septynis kartus finišavo antras, bet "Scudetto" taip ir nelaimėjo.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...