D. Kuytas taps "Feyenoord" jaunimo komandos vairininku

Roterdamo "Feyenoord" skelbia, jog karjerą baigęs krašto puolėjas Dirkas Kuytas nuo kito sezono taps šio klubo U-19 komandos vyriausiuoju treneriu.

37-erių metų olandas iki šiol joje dirbo asistentu.

"Aš tikrai to laukiu", - Kuytas pasakojo oficialiam "Feyenoord" tinklalapiui. "Šį sezoną padedant techniniam direktoriui Martinui van Geelui susipažinau su klubu iš kitos pusės. Dažnai lankiausi "Varkenoord" ir domėjausi jaunimo treniravimu, kuris yra svarbi klubo dalis."

"Kalbėjausi su visais treneriais, kad su jais susipažinčiau bei sužinočiau jų metodus dirbti geriau. Buvo keletas pasirinkimų, bet treniruodamas U-19 kartu su Coru Adriaanse, iškart pajutau patį geriausią jausmą. Esu tikras, jog galiu jiems pernešti savo savybes ir patirtį, kaip tai dariau su jaunuoliais per paskutiniuosius du sezonus kaip futbolininkas."

Spalvingą žaidėjo karjerą išgyvenęs Kuytas šiuo metu siekia įgauti UEFA patvirtintą A trenerio kategoriją. Per savo paties iš viso sužaistas 782 rungtynes olandas yra pelnęs 281 įvartį bei atlikęs 149 rezultatyvius perdavimus.