D. Šernas: nebuvome verti pralaimėti (+ kiti komentarai)

Po ilgos pertraukos į Lietuvos rinktinę rungtynėse su Slovakija sugrįžęs puolėjas Darvydas Šernas teigė, kad jam apmaudu dėl nesėkmingai pasibaigusio susitikimo ir tikino, jog komanda nusipelnė daugiau.

Lietuviai šeštadienį pasaulio čempionato atrankos F grupės susitikime LFF stadione pademonstravo kovą iki paskutinių minučių, bet gražaus Arvydo Novikovo įvarčio neužteko sėkmingam rezultatui – Edgaro Jankausko auklėtiniai turėjo pripažinti Slovakijos pranašumą 1:2.

„Gaila, kad rungtynės taip susiklostė. Manau, kad nebuvome verti pralaimėjimo, o nusipelnėme mažiausiai taško ar pergalės. Aišku, norint laimėti, reikia mušti įvarčius. Pirmajame kėlinyje turėjome tikrai gerų epizodų, o slovakai sukūrė vieną progą, iš kurios išspaudė įvartį. Galbūt meistriškumas yra tas žingsnelis, kurio trūksta iki pergalės“, – sakė D. Šernas.

„Manau, kad slovakus išanalizavome pilnai ir treneriai parodė visas jų stiprias ir silpnas vietas. Man apmaudu, bet yra daug pozityvių dalykų, nes sukūrėme daug progų ir tikiu, kad ateityje jos virs įvarčiais bei laimėsime.“

Savo ruožtu, vienintelio lietuvių įvarčio autorius Arvydas Novikovas tvirtino, kad komanda laikėsi savo plano sėkmingai, tačiau jiems trūko geresnio progų išnaudojimo: „Mes turėjome savo planą ir manau jį mums vykdyti gerai pavyko, jiems niekuo nenusileidome. Galbūt suveikė jų individualus meistriškumas, savo įvartį jie pelnė pirmu smūgiu į vartus 30 minutę. Mes tiesiog neišnaudojome savo šansų“.

„Treneris sakė: kad ir kas benutiktų, nenuleisti galvos ir žaisti toliau, kaip ir žaidėme. Manau, kad mes toliau kūrėme progas, bet jas reikia išnaudoti. Tuo tarpu slovakai, kurie žaidžia kas savaitę aukštesnio lygio čempionatuose, savo pusprogėmis pasinaudojo“, – dėstė A. Novikovas.

Lietuvos rinktinės kapitonas Fedoras Černychas taip pat pabrėžė, kad progų realizacija pakišo koją Edgaro Jankausko auklėtiniams: „Mums reikėjo išnaudoti progas, kurias turėjome pirmajame kėlinyje. Jei neklystu, slovakai turėjo tris progas ir dviem iš jų pasinaudojo. Mes ir pirmajame kėlinyje jų turėjome, gaila, kad neįmušėme įvarčių, o po pertraukos tai padarėme per vėlai“.

„Rungtynių pradžioje bandėme juos spausti, atakuoti ir jie tikriausiai nesitikėjo tokio mūsų žaidimo. Todėl ir jiems buvo sunku žaisti, matėsi, kad jie antrajame kėlinyje buvo pavargę. Mes galbūt šiek tiek skubėjome ir perdėgeme, kitą kartą sužaisime geriau“, – tikino F. Černychas.

Tuo tarpu ne pirmą kartą rinktinėje pasirodęs, bet šį vakarą oficialiose rungtynėse debiutavęs saugas Martynas Dapkus sakė: „Įspūdžiai – dviprasmiški. Smagu, kad treneris manimi pasitikėjo ir debiutavau oficialiose rungtynėse, bet gaila, kad pralaimėjome. Mums pritrūko kelių centimetrų, kur kartais nespėdavome, bet smagu, kad įmušėme bent garbės įvartį“.

„Manau, kad varžovai turėjo apie tris progas, iš kurių dvi pavertė įvarčiais ir tai apmaudu. Mes irgi turėjome savo galimybes pirmajame kėlinyje, Slavickas atliko gerą smūgį, Šerno smūgiuotas kamuolys prašvilpė šalia virpsto. Slovakija yra stipri rinktinė ir tai jautėsi aikštėje.“

„Galbūt, jei turėtume daugiau meistriškumo, viskas būtų pakrypę kitaip ir būtume priekyje, bet yra kaip yra ir pozityviai žiūrime į priekį“, – sakė M. Dapkus.  

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...