"Dainava" patyrė triuškinamą nesėkmę

B komandos pagrindu draugiškas rungtynes žaidę „Trakų“ futbolininkai net 5:0 sutriuškino praėjusio sezono pirmosios lygos bronzinę prizininkę Alytaus „Dainavos“ ekipą. Po įvartį nugalėtojams pelnė Ernestas Stočkūnas, Elvinas Ališauskas, Matas Radžiukynas, Artūras Dolžnikovas ir Teremas Moffi.

Sunkiai dvikovą pradėję jaunieji riteriai įsivažiavo ir negailestingai pradėjo varžovų triuškinimą. Per pirmąjį kėlinį krito trys įvarčiai, po pertraukos – dar du. Vienintelė prošvaistė svečių ekipai buvo 11 metrų baudinys, kurio jie nerealizavo. Sėkmingai tame epizode sužaidė „Trakų“ vartininkas Vicentas Šarkauskas.

„Turiu teoriją kaip atlaikyti baudinį (šypsosi). Kalbant apie rungtynes, į kievieną varžovą žiūrime su pagarba, todėl žaidėjams ne viskas buvo taip lengva, kaip gali atrodyti. Aš pats darbo daug neturėjau, bet kiekvieną minutę jaučiau apie tai, kad privalau maksimaliai išlaikyti koncentraciją“, – po rungtynių kalbėjo V.Šarkauskas.

Kaip ir savaitgalį dvikovoje prieš „Daugavpils“, treneris Aurelijus Skarbalius auklėtiniams akcentavo aukštą presingą. Riteriai šį trenerio prašymą išpildė užtikrintai.

„Nenoriu skirstyti nei žaidėjų, nei grandies, labiau norėčiau išskirti situacijas, kai komanda turi kamuolį, kai neturi – akivaizdu, kad mūsų aukštas presingas, kai jį teisingai darome, pasiteisina. Taip pat patiko atakų užbaigimas, nes aikštėje mačiau tuos dalykus, kuriuos šlifavome treniruotėse“, – rungtynes komentavo A.Skarbalius.

Artimiausias kontrolines rungtynes „Trakai“ šį trečiadienį žais su „Wigry“ (Marijampolėje) bei penktadienį – su „Neman“ (Gardine).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...