"Dainava" trokšta žaisti A lygoje

Antradienį į Alytų atvyksta LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. Čia jie susitiks su miesto meru Vytautu Grigaravičiumi, klubo vadovais ir fanų bendruomene. Susitikimo tikslas – aptarti klubo galimybes ateinantį sezoną pasitikti Lietuvos futbolo A lygoje.

Lapkričio mėnesį prasidėjo 2019 metų A lygos klubų licencijavimo procesas. Prašymus dalyvauti licencijavime pateikė 10 klubų, o tarp jų – ir Alytaus „Dainava“. Be reprezentacinės Alytaus miesto komandos A lygos licencijos siekia ir šie klubai: Marijampolės „Sūduva”, Vilniaus „Žalgiris”, „Trakai”, Kauno „Stumbras”, „Kauno Žalgiris”, Klaipėdos „Atlantas“, „Palanga”, „Jonava”, „Panevėžys”.

Užsitikrinus minimalų reikiamą finansavimą – 300 tūkst. Eurų – klubo vadovai ir toliau sieks rungtyniauti aukščiausioje šalies lygoje.

Praėjusį sezoną sidabro medalius LFF I lygoje iškovojusi DFK „Dainava“ taip pat turi naują direktorių – Gintauto Andruškevičiaus vietą užėmė Žydrūnas Lukošiūnas, kuris iki šiol buvo vienas iš dalininkų ir valdybos narių.

Atsinaujinęs klubas siekia būti skaidriu ir atskaitingu, todėl jau artimiausiu metu ketiname finansines ataskaitas skelbti viešai komandos  tinklalapyje.

Pasirengimą artėjančiam sezonui planuojama pradėti vasario mėnesio pradžioje.