„Dainavos“ legionierius iš Japonijos Y. Koike: „Lietuvoje žaidžiamas visai kitoks futbolas“

Vasario mėnesį Yudai Koike paliko gimtuosius namus Tolimuosiuose Rytuose ir atvyko į Alytaus „Dainavos“ klubą. Tai – pirmoji 22 metų japono karjeros stotelė. Donato Vencevičiaus pripažinimą  greitai užsitarnavęs ir startinės sudėties žaidėju tapęs Y. Koike pasidalino mintimis, kaip jam sekasi Alytuje.

Yudai, papasakok apie savo kaip futbolininko karjeros pradžią, kaip supratai, jog futbolas skirtas tau?

Žaisti futbolą pradėjau dar būdamas šešerių. Juo „užkrėtė“ mano vyresnis brolis. Būtent jo įtaka ir pastūmėjo mane lankyti futbolo treniruotes ir gyvenimą susieti su populiariausia pasaulio sporto šaka. Futbolą žaidžiu jau 16 metų.

Atvykai iš tolimosios Japonijos, kokiuose klubuose teko rungtyniauti savoje šalyje?

Prieš atvykdamas į Alytų iki tol žaidžiau tik už Japonijos universiteto komandą. „Dainava“ – mano pirmasis profesionalus klubas už Japonijos ribų.

Kokie skirtumai tarp Lietuvoje ir Japonijoje žaidžiamo futbolo?

Japonijoje futbolas daug greitesnis ir techniškesnis, Lietuvoje žaidžiamas visai kitoks futbolas, mažiau technikos, tačiau žymiai daugiau fizinės kovos. Pradžioje buvo sunkiau, tačiau dabar prie to jau pripratau ir kaskart stengiuosi vis labiau prisidėti prie komandos sėkmės.

Į Alytų atvykai vasario mėnesį, kokį įspūdį paliko miestas?

Apie Lietuvą jau žinojau iš geografijos pamokų, tačiau prieš atvykstant pasidomėjau ir apie miestą. Alytus – nedidelis miestas. Įsivaizdavau jį šiek tiek kitaip, tačiau čia man labai patinka. Alytuje mažai triukšmo, daug gražių vietų, oras puikus.

Ką gali pasakyti apie Alytaus miesto žmones, kaip jie priima užsieniečius?

Čia žmonės draugiški, atrodo, jog žmonės tavęs nepažįsta, tačiau visiems esi draugas. Gyvenu kartu su kitu komandos legionieriumi Victor Hugo, tad labai dažnai sulaukiame vietinių dėmesio, vaikų noro pasisveikinti, nusifotografuoti. Smagu vaikščioti po miestą ir pabendrauti su alytiškiais.

Alytaus „Dainava“ turi vieną aktyviausių fanų grupių visoje Lietuvoje. Ar „Dzūkų tankų“ palaikymas turi įtakos tavo žaidimui?

Aš esu labai dėkingas jiems, su jų pagalba žaisti daug lengviau, tai suteikia papildomų jėgų tiek man, tiek visai komandai. Buvau maloniai nustebintas atvykęs į tokį mažą miestą ir pamatęs, kad futbolo komanda turi tiek sirgalių.

Alytaus miesto stadione sužaidėte tris rungtynes, deja, visos jos buvo nesėkmingos, tačiau kokį įspūdį paliko pats stadionas?

Stadionas išties puikus ir vienas gražiausių, kuriuose man teko žaisti Lietuvoje.

Ką norėtum pasakyti visiems gerbėjams, palaikantiems „Dainavą“?

Noriu padėkoti visiems, kurie mus palaiko net ir tuomet, kai mums nesiseka. Tikimės, jog antroji sezono pusė bus dar sėkmingesnė ir galėsite džiaugtis medaliais. Esu laimingas žaisdamas čia – Alytuje.

dfkdainava.com