Danijos rinktinės futbolininkai paskelbė boikotą šalies federacijai

Danijos rinktinei UEFA Nacijų taurėje atstovaus ne tokios futbolo žvaigždės kaip Christianas Eriksenas, o penktoje savo šalies lygoje rungtyniaujantis niekam prieš kelias dienas dar negirdėtas Victoras Hansenas.

Toks ažiotažas Danijoje įvyko dėl to, kad pagrindiniai rinktinės žaidėjai bendrai nutarė boikotuoti šalies futbolo federaciją. Viso to priežastis - futbolininkų nenoras reklamuoti komercinius federacijos partnerius, kurie neatitinka jų asmeninių kontraktų su tokiomis įmonėmis kaip "Adidas" ar "Nike".

Futbolininkai siekė kompensaciją už tai, kad turi reklamuoti federacijos reklaminius ženklus, tačiau šalies futbolo valdžia nebuvo pasiruošusi nusileisti futbolininkams.

C. Eriksenas dar antradienį pareiškė, kad šalies federacijai pratęsus susitarimą dėl kompensacijų išmokėjimo, visi žaidėjai tą patį vakarą sės į lėktuvą ir atvyks į rinkinės stovyklą, bet, kaip paaiškėjo šiandien, susitarimas neįvyko.

Dėl to abi šalys pykosi nuo pat 2018 metų pasaulio čempionato. Buvo tikimasi, kad per vasarą pavyks išspręsti šiuos nesutarimus, tačiau problemos liko, o dabartinė Danijos rinktinė liko visai be profesionalių futbolininkų.

Danijos rinktinė jau šiandien vakare grumsis draugiškose rungtynėse su Slovakija, o sekmadienį debiutuos Nacijų taurėje prieš Velsą, kuriam atstovaus Garethas Bale'as.

Rinktinę jau neribotam laikui paliko treneris Age Hareide. Slovakijos rinktinės strategas spaudos konferencijoje liejo apmaudą, kad teks žaisti rungtynes, kuriose Danijai atstovaus žaidėjais iš trečio, ketvirto ir net penktojo šalies diviziono.