Daugiausiai "Top 5" lygose uždirbantys futbolininkai ir treneriai

Prancūzijos futbolo dienraštis "L'Equipe" suskaičiavo visų penkių stipriausių Europos lygų futbolininkų ir trenerių atlyginimus.

Iš kiekvienos lygos – Ispanijos, Anglijos, Italijos, Prancūzijos ir Vokietijos – po vieną buvo išrinkti daugiausiai uždirbantys treneriai ir futbolininkai. Minėtas dienraštis skelbė mėnesį atlyginimą, neatskaičiavus mokesčius.

Geriausiai pasaulyje apmokamas Lionelis Messi, kaip ir suprantama, lygių Ispanijoje neturi – jam į mėnesį yra mokamas 8,3 mln. eurų atlyginimas.

"Serie A" pirmenybėse 4,7 mln. eurų uždirba Cristiano Ronaldo. Neymaras yra daugiausiai uždirbantis futbolininkas Prancūzijoje – 3,06 mln. eurų per mėnesį.

"Premier" lygoje kiek netikėtai lygoje daugiausiai uždirba Alexis Sanchezas – 2,2 mln. per mėnesį. "Bundesliga" pirmenybėse Robertas Lewandowskis taip pat neturi lygių – 1,3 mln. eurų.

Daugiausia uždirbančių trenerių sąraše yra netikėtumų. Madrido "Atletico" vairininkas Diego Simeone ne tik uždirba daugiausiai Ispanijoje, bet ir neturi lygių tarp visų trenerių – 3,3 mln. eurų per mėnesį.

Pepas Guardiola Anglijoje uždirba 1,9 mln. eurų, Maximilliano Alleggri Italijoje – 1,4 mln. eurų. Niko Kovačas Vokietijoje gauna 580 tūkst. eurų atlyginimą, o praėjusią vasarą į Prancūziją atvykęs Thomas Tuchelis – 420 tūkst.