Debiutinis Jese įvartis parklupdė "Arsenal", "Liverpool" palaužė "Crystal Palace" (VIDEO)

Šeštadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje įvyko dar šešerios 2-ojo turo rungtynės.

Lygiosiomis sezoną pradėjęs "Liverpool" klubas pirmąją pergalę bandė pasiekti "Anfield" stadione prieš "Crystal Palace". Pirmasis kartas namų arenoje nemelavo - Jurgeno Kloppo auklėtiniai po sunkios kovos palaužė sostinės komandą.

Antrajame kėlinyje aikštėje virė sunki kova, o progų turėjo tiek vieni, tiek kiti. Ne kartą Simono Mignolet vartams grasino Christianas Benteke, o savo reidais varžovams nemalonumų "Liverpool" gretose kėlė Sadio Mane.

Pergalingas įvartis krito 73-ąją minutę, kai po ne itin užtikrino "Crystal Palace" žaidimo gynyboje Sadio Mane atsidūrė vienas prieš vartininką ir pasiuntė tikslų smūgį į vartų tinklą.

Per likusį laiką "Crystal Palace" atsitiesti nesugebėjo, o "Liverpool" turėjo dar nemažai galimybių pasiekti ir daugiau įvarčių.

Kitoje dvikovoje "West Ham" vos neišsigelbėjo nuo 33 minutės žaisdami dešimtyje. "Plaktukai" atsilikinėjo rezultatu 2-0, tačiau du Javiero Hernandezo įvarčiai sugrąžino intrigą dvikovoje.

11-ąją minutę "šventieji" įsiveržė į priekį, o lyg to būtų negana, Marko Arnautovičius 33-ąją minutę nukautavo varžovą alkūne ir buvo pašalintas iš aikštės.

38-ąją minutę Dušanas Tadičius už tai nubaudė varžovus, tačiau "West Ham" rankų nenuleido. 45-ąją minutę Chicharito sušvelnino atsilikimą, o 74-ąją minutę jau rezultatą lygino.

Po tokio akibrokšto "Southampton" užspaudė varžovus ir per pridėtą laiką pasiekė dramatišką pergalę. 93-ąją minutę Charlie Austinas realizavo 11 metrų baudinį.

Dar kitos dvikovos baigėsi "Watford", "West Brom" ir "Leicester City" pergalėmis.

Paskutinės rungtynės įvyko "Bet365" stadione, kur vietos "Stoke City" priėmė Londono "Arsenal". Greitą įvartį antrajame kėlinyje pelnę "puodžiai" sugebėjo parklupdyti "kanonierius".

Pirmajame kėlinyje abi komandos žaidė apylygiai, nors kiek aktyvesni buvo "Arsenal" futbolininkai. Antrasis kėlinys "Stoke City" ekipai prasidėjo itin sėkmingai - buvo pasiektas pergalingas įvartis.

47-ąją minutę po puikaus Saido Berahino perdavimo į baudos aikštelę įkirtęs "Stoke City" naujokas Jese, nuomos pagrindais atvykęs iš PSG, pelnė įvartį savo debiutinėse "Premier" lygos rungtynės.

Per likusį laiką "Stoke City" progų beveik nebeturėjo, o "Arsenal" visiškai varžovus užspaudė jų pačių baudos aikštelėje. Vis dėlto spaudimas "Arsenal" prie gero neprivedė - šeimininkai sėkmingai atsilaikė ir iškovojo pirmuosius tris taškus šiame sezone.

Rezultatai:

"Liverpool" 1 - 0 "Crystal Palace"
73' [1 - 0] S. Mane

"Southampton" 3 - 2 "West Ham"
11' [1 - 0] M. Gabbiadini
38' [2 - 0] D. Tadič (11 m. baudinys)
45' [2 - 1] J. Hernandez
74' [2 - 2] J. Hernandez
90+3' [3 - 2] C. Austin (11 m. baudinys)
33' M. Arnautovič ("West Ham") pašalintas iš aikštės

 

"Bournemouth" 0 - 2 "Watford"
73' [0 - 1] Richarlson
86' [0 - 2] E. Capoue

 

"Leicester" 2 - 0 "Brighton"
1' [1 - 0] S. Okazaki
54' [2 - 0] H. Maguire

 

"Burnley" 0 - 1 "West Brom"
71' [0 - 1] H. Robson-Kanu
83' H. Robson-Kanu ("West Brom") pašalintas iš aikštės

 

"Stoke City" 1 - 0 "Arsenal"
47' [1 - 0] Jese

Turnyrinė lentelė: