Dešimtyje likęs "Atletico" rungtynių pabaigoje pripažino "Barcos" pranašumą

Ispanijos "La Liga" pirmenybėse šeštadienį buvo sužaistos kertinės 31-ojo turo rungtynės.

"Camp Nou" stadione "Barcelona" priėmė Madrido "Atletico" komandą. Diego Simeonės auklėtinius šioje dvikovoje tenkino tik pergalė, tačiau jau pirmojo kėlinio viduryje visus darbus nubraukė Diego Costa, užsidirbęs raudoną kortelę. "Atletico" laikėsi ilgą rungtynių laiką, tačiau katalonai vis tiek pramušė Jano Oblako vartus ir praktiškai užsitikrino antrąjį šalies titulą iš eilės.

Antroje vietoje esantis "Atletico" pergalės atveju galėjo sumažinti atsilikimą iki 5 taškų, tačiau po pralaimėjimo "Barcai" buvo leista pabėgti 11 taškų skirtumu. Iki pirmenybių pabaigos lieka žaisti septynerios rungtynės, todėl "La Liga" titulas jau yra katalonų kišenėje.

"Atletico" rungtynes pradėjo be jokios žvalgybos – svečiai iš sostinės suprato mačo kainą, todėl nesibaimino atakuoti savo aikštėje žaidusių katalonų.

"Rojiblancos" ekipos numatytą scenarijų šiose rungtynėse sugadino Diego Costa. 28-ąją minutę puolėjas necenzūriniais žodžiais užplūdo teisėją ir šis per daug negalvodamas iš kišenės išsitraukė raudoną kortelę. D. Costa buvo išvytas iš aikštės, "Atletico" itin svarbioje dvikovoje liko žaisti dešimtyje.

Nepaisant to, D. Simeonės auklėtiniai rodė tikrą charakterį ir bent iki 70 minutės žaidė lyg 11 prieš 11. "Barca" nesijautė komfortabiliai ir turėjo nuveikti nemažą darbą gynyboje.

Visgi vėliau "Atletico" jėgos pradėjo sekti, o to pasekoje 85-ąją minutę krito ir pirmasis įvartis. Luisas Suarezas maždaug iš 18 metrų paleido galingą smūgį ir Janas Oblakas šį kartą komandos jau nebeišgelbėjo.

Po dviejų minučių dar vieną įvartį, padėjusį galutinį tašką, įmušė Lionelis Messi. "Barcelona" šventė pergalę rezultatu 2:0.

Rezultatas:

"Barcelona" 2 - 0 "Atletico"
85' [1 - 0] L. Suarez
87' [2 - 0] L. Messi

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Barcelona": Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Arthur; Messi, Suárez, Coutinho.

"Atletico": Oblak; Arias, Giménez, Godín, Filipe Luis; Thomas, Rodrigo, Koke, Saúl; Diego Costa, Griezmann.