D.Gvildys: "Dar prieš rungtynes žaidėjams sakiau, kad nepralaimėsime" (VIDEO)

Marijampolės „Sūduvos“ atstovai liko patenkinti Vilniuje iškovotomis lygiosiomis.

„Sūduvos“ vyriausiasis treneris Darius Gvildys po rungtynių teigė, kad jos turėjo patikti žiūrovams.

„Buvo pavojingų momentų, kovos, azarto, - kalbėjo marijampoliečių strategas. - Manau, susitiko šiai dienai lygiavertės komandos. Visų rungtynių metu, išskyrus antrojo kėlinio 15 minučių, vyko lygi kova. Antrajame kėlinyje buvome praradę iniciatyvą, saugai leido laisvai žaisti varžovams. Buvo kilusi panika, bet atlikome pora keitimų ir žaidimas išsilygino. Manau, vaikinai nusipelnė taško.“

D. Gvildys tvirtino dar važiuodamas į Vilnių buvęs tikras, kad nepralaimės.

„Puolant trūko tikslaus savalaikio perdavimo. Dar pirmajame kėlinyje buvo atakų, kai puolėme 3 prieš 2 ar 4 prieš 3. Vis dėlto lygiosiomis esu patenkintas, taškas čempionų aikštėje yra geras rezultatas. Dar prieš rungtynes sakiau žaidėjams, kad iškovosime mažiausiai vieną tašką, bet yra galimybė laimėti ir visus tris“, - pasakojo treneris.

„Sūduvos“ treneris džiaugėsi, kad jo auklėtiniai išmoko nemalonias pirmųjų dviejų šio sezono rungtynių su „Žalgiriu“ pamokas. Vilniuje Marijampolės ekipa pralaimėjo 1:8, o namie - 0:3.

„Kiekvienas pasibaigusių rungtynių rezultatas yra žodis „buvo“. Iš tų rezultatų išvadas darome ir žaidėjai, ir aš. Tai buvo labai vertingos, nors ir labai nemalonios, pamokos. Manau, vaikinai suprato, kaip reikia žaisti su „Žalgiriu“, kad reikia kovoti iki galo, būti susikaupus. Tos pamokos šiandien buvo naudingos“, - sakė D. Gvildys.

Prie „Sūduvos“ lygiųjų Vilniuje itin daug prisidėjo vartininkas Džiugas Bartkus, keletą kartų gelbėjęs savo komandą itin pavojingose situacijose.

„Dar prieš rungtynes buvo aišku, kad žaisime nuo gynybos, ir lauksime kontratakų, - teigė vartininkas. - Rungtynės taip ir vyko. Ką galėjome, tą padarėme. Rungtynės buvo sunkios, buvo labai karšta, bet kiekvienas žaidėjas atliko savo darbą ir džiaugiamės iškovotu tašku. Kaip treneris sakė, prieš rungtynes tikėjome savimi, žinojome, kad bus mažiausiai lygiosios. Per sezono pertrauką sužaidėme pora draugiškų rungtynių, žinojome, kad esame susižaidę ir demonstruojame neblogą žaidimą.“

zalgiris-vilnius.lt